Chybejici kondenzator na V3 3000 AGP

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 3 čí Velocity 100/200

Moderátor: ps47

Odpovědět
johnyg
Kontaktovat uživatele:

Chybejici kondenzator na V3 3000 AGP

Příspěvek od johnyg »

Nevite prosim nekdo jakou funkci ma trojice kondenzatoru ktere jsou na pravem okraji karty? za 2 libry sem koupil tuhle kartu, majitel tvrdil ze fungovala dobre navzdory tomu ze jeden z tech kondiku chybi (v pravem hornim rohu). Momentalne nemam kde kartu vyzkouset, tak se chci zeptat k cemu ty kondiky slouzi (filtrace napeti pro pameti?) a jestli je to mozne ze karta pojede jen se dvema misto tri. Obrazek karty zde:

http://www.3dfx.cz/collections/no-x/v3_3k_agp.jpg

jedna se o ten kovovy "valecek", oznaceni asi C95 (nemuzu precist z toho obrazku, nicmene asi je stejny jako C101 v dolnim pravym rohu). Diky.
ghost
Invisible

Re: Chybejici kondenzator na V3 3000 AGP

Příspěvek od ghost »

ak funguje, tak naco ta to trapi k comu sluzi, niektore kondiky na kartach nie su dolezite, ale pre istotu su tam
johnyg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyg »

Me to zas tak netrapi, pokud bude fungovat (a ja verim ze bude, ten anglan urcite nekecal), hned jak se dostanu k pc tak ji zkusim. jen sem chtel vedet jestli nekdo netusi k cemu ten kondik slouzi a jestli to muze mit vliv na funkci treba casem (na funkci karty, ne funkci rostlinare :D ).
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

fungovat by mala,nicmene zohnat prislusny kondik a naletovat ho tam by nemal byt velky problem.istota je istota..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Je to u pamětí, tak si dej motivaci že když tam bude tak ti to třeba zlepší OC.... Dřív jedna z mejch V3 neměla jeden z těch malinkej kondíků a půl roku jsem o tom nevěděl..... ale třeba zase když jsem upravoval Taskrovu GF256, tak jsem musel odstranit jeden kondík poblíž jádra a maximální stabylní OC kleslo asi o 20mhz...... ale tuhle kartu trápěj úpně jiný věci než frekvence jádra. ( Díry v pcb, taky 2 v jádře, hrozná kvalita obrazu, možná i blbej ramdac, jádro podtaktováno na 102 mhz kvůli stabylitě, díky těm dírám nefunguje půlka paměťovýho řadiče, tak jsem z karty odstranil ty 2 horní paměti a vida rozjela se bez artefaktů, a po finální úpravě biosu je to teď GF256 102mhz jádro, 205 mhz paměť 16mb 64 bit. Nuo co, ale jede stabylně a bez artefaktů - teda ta kvalita obrazu je někdy horší jak lehký arteakty. Výkon to má zajímavej, v takovym UT je to trochu lepší jak TNT2 M64. Doom3 to nedává vůbec, ale třeba takovej HL2 - 800x600 low a jede to perfektně. Víc jak low = nestačí paměť. :lol:
johnyg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnyg »

Diky vsem, pokud ten kondik sezenu tak ho tam urcite dodam, je celkem velkej tak bych to mel zvladnout i ja.

Edit: tak karta jede i bez kondiku, oc jsem nezkousel, to az na ni pridam nejakej vetrak.
Odpovědět