Jinak tady hodim obsah pro lidi, co tam nemaj registraci:
Protože mám pctuning rád a mám tu dost přátel, tak to nejdřív zkusím tu...
Jenom bych teda rád řekl hned předem, že moc nejsem na posílání a ocenil bych spíše osobku. Bydlím kousek od Říčan a ještě v Praze, takže někde v tomto okolí. Posílání něčeho někam, když ještě nemám prachy jsem nějak nikdy moc nepřičichl. Spíš mám radši obchod takový, že si člověk zboží sám prohlídne a pak ví hned na čem je.
Specifikace:
Takže měl bych na prodej 3 roky starý notebook Toshiba Satellite 1410-604. Mobilní Celeron 1.8GHz, 512MB DDR RAM, 30GB HDD Toshiba 4200rpm, GeForce4 Go 420 16MB, Intel 2200bg wifi karta, DVD/CDRW mechanika, Infraport (FIR), disketová mechanika 3.5", 2 PCMCIA sloty, 3 USB porty, paralelní port, 100Mbit LAN, 56kbit faxmodem, DSUB15 VGA výstup, kompozitní video výstup (TVout), kensington lock. 14.3" XGA LCD (1024x768). Notebook má 3kg (typická váha pro podobné notebooky, subnotebook to neni, ale zase do desktop replacementu to má hodně daleko). Na ovládání mediaplayeru (v linuxu čehokoli, já to měl nastavené na xmms, později na amarok) lze použít tlačítka AudioDJ na předku notebooku. Velmi dobrá feature. Lze tak přehrávat audio CD i na vypnutém notebooku.
Historie + co včechno k tomu je:
Notebook jsem před 3ma rokama zakoupil zde v ČR nový (dodám kopii faktury) za cenu 39000Kč (plus drobáky) vč. DPH. Letos v lednu jsem k notebooku dokoupil bezdrátovou síťovou kartu Intel 2200bg (54Mbit) do miniPCI slotu (~800Kč s DPH, fakturu dodám) a uvnitř notebooku ji namontoval. Karta má velmi dobrý signál (pro znalé, v budovách ČVUT FEL v Dejvicích jsem s ní schopen chytnout EDUROAM i z celé Zikovky, což už jen tak někdo nedá).
Dále jsem do notebooku dokupoval letos v lednu rychlý 80GB disk Hitachi tušim za něco kolem 4 tisíc - disk si hodlám pravděpodobně nechat, ovšem za 1500,- navíc k ceně bych bych byl ochoten ho za ten 30GB vyměnit.
Dále jsem před několika měsíci kupoval novou baterii (!). S touto baterií se výdrž notebooku při práci se zapnutou wifi pohybuje někde kolem 2hodin a 45minut (to je na bazarový notebook velmi dobrá výdrž). Používám i původní baterii, která po 3 letech má stále ještě výdrž 40% původní kapacity (viz předchozí věta). Hodí se v případech, kdy nutně potřebujete něco udělat a už vám původní baterie došla. Novou baterii jsem zakoupil v autorizovaném servisu Toshiba v Praze za cenu 3900,- vč DPH. K notebooku dodám obě dvě.
K notebooku dále dodám všechny manuály (všechny jsou v češtině a jsou velmi obsáhlé; jsou v nich vysvětleny i některé základní výměny součástek uvnitř počítače atd; jsou to asi 4 knížky včetně příručky k Windows). Originál obrovskou neskladnou kartonovou krabici už nemám, nebylo pro ní v baráku místo.
Dále dodám všechna originální dodaná CD - ovladače (pro lidi, co instalují vlastní systém) + image harddisku ve stavu, v jakém se dodává systém na novém počítači (tj. s nakonfigurovaným OS). K počítači byl dodám systém Windows XP Home Edition v češtině. Já jsem dal při přeinstalaci před rokem přednost instalaci z klasického CD Windows, které mám (pokud to vidíte podobně můžeme se dohodnout). Při takovém postupu jsem použil bez problému sériové číslo s hologramem na spodu notebooku.
Klávesnice je česká. Původně byl notebook dodán s britskou klávesnicí s k tomu jsem dostal sadu českých kláves a speciální kleštičky na výměnu. Tuto krabičku (kde jsou teď původní klávesy) mile rád také přenechám.
Na počítači je teď mimo jiné provozován systém Linux - konkrétně Debian Sarge. Je v něm rozchozen všechen hardware a i grafická karta (dual head, 3D). Pokud by byl jo velký zajem jsem ochoten ho tam nechat.
Jak jsem ho používal:
Notebook jsem koupil především na grafiku (Ligtware3D, 3dsmax, photoshop), proto jsem tehdy vybral grafiku od nVidie. Rozhodnutí se vyplatilo. Geforce4Go díky výkoné TL jednotce (tehdy na notebooky docela hodně) zvládá i modelování celkem dost složitých modelů, ze spousty vertexů. Krom toho jsem na tomto notebooku dohrál NFS Underground 1 i 2 (jednička běžela nádherně plynule při 1024x768, dvojka už spíš jen na 800x600), Half-Life 2 (střední detaily, 800x600, velmi plynulé), Doom3 (nízké detaily, 640x480...ale dohrál). Jo a taky GTA 3 a Vice city, oboje úplně plynulé.
Tato grafika na hrubý výkon hravě překoná i dnešní integrovaná řešení jako je Xpress200 a GMA900 - to tak asi k výkonu.
LCD displej byl jeden z důvodů koupě tohoto notebooku (když taky dělám tu grafiku; výrobce slyboval 16.7milionu barev). Má velmi plynulé přechody barev a je to celkem rozdíl od displejů dnešních lowendových notebooků, u kterých světlé barvy splývají do bílé.
Notebook má dobře řešené chlazení. Pomocí Toshiba software si můžete vybrat mezi chlazením na 50-55, 60-65, 65-70°C. Při poslední nastavené teplotě je notebook velmi tichý a při práci ve wordu je schopen třeba 30 minut běžet s vypnutým ventilátorem. Nastavení spotřeby má Toshiba velmi dobře řešené a je velmi komplexní. Notebook se v pohodě uchladí i v 40°C vedrech zavřený (když jsem doma, mám ho zavřený pod stolem s připojenými periferiemi). Je schopen běžet v pohodě i měsíc v kuse. Hardware je dobře vyladěný, žádná BSOD se nekonají.
Opotřebení:
Po třech letech málokterý notebook vypadá stejně jak v době nákupu. Protože chci, aby případný kupce mohl jít úplně najisto, tak napíšu úplně každou kravinu postupně jak si teď prohlédnu notebook ze všech stran:
- kryt víka má par škrábanců. Na tom tmavém povrchu nejsou moc vidět
- na notebooku není jedinná prasklina (!!)
- nálepky dole s várováníma jako, že to může být horké atd už jsou některé sloupnuté; z některých zmizely popisky
- stříbrný rám základny notebooku má na rohách už setřenou barvu (pod tim je černá), viz foto
- klávesnice je naprosto v pohodě - všechny popisky jsou stále 100% čitelné
- s notebookem jsem přežil autonehodu, ovšem na displeji je místečko po nárazu, kde je lehce nádech do zelené (je to asi milimetr velké a téměř to neni vidět). Poznáte to jen na velkých plochách jednou barvou, jinak to neni vidět. Je to stokrát lepší než mít 1 (nebo více) vadných pixelů. Pixely jsou všechny v porádku, zádný vadný pixel nebo subpixel.
- klouby notebooku už jsou volnejší po těch třech letech. Při běžné práci to vůbec nevadí. Pokud s tim budete nějak třást, tak se ale ve stejné poloze určitě displej neudrží. Stejně tak se neudrží ani v poloze pootevřeného notebooku. Jinak ale pro běžné polohy otevření vhodně pro práci na notebooku neni problém. Já s tim nemám problém, ani při pouštění filmů na cestách vlakem. Jinak pokud je to pro někoho naprosto nepřekonatelný problém, tak autorizovaný servis vám dá celé nové klouby za 1900,- do týdne. Mě to za tu cenu nějak nikdy nestálo a to jsem do toho notebooku investoval docela dost.
Fotodokumentace: (hehe....na tom malém konferenčním stolku vypadá ještě větší než je

Cena, souhrn:
cenu bych si představoval 11000,- ...to je myslim hodně dobrá cena, když se jedná o notebook jednoho z nejkvalitnějších výrobců...pod tuto cenu bych moc jít nechtěl.
V ceně je:
- notebook s původní baterií (40% stav, asi 40-50 minut provozu)
- předinstalovaný operační systém Windows XP Home CZ
- napájecí adaptér (výkonější Toshibácká 5A verze)
- dokoupená nová baterie (cena 3900,-; 100% stav - 2h 45 minut provozu - na baterii je ještě stále záruka)
- dokoupená integrovaná wifi karta intel 2200bg (800,- stále ještě v záruce)
- dokoupených dalších 256MB RAM (cena byla tehdy 1500,-;fakturu dodám, taky je ještě v záruce)
- všechny manuály a CD
- ke všemu také faktury...u notebooku jen kopii faktury, mám ho totiž v účetnictví
Za příplatek 1500,-:
- výměna disku za kvalitní a rychlý 5400rpm 80GB HDD od Hitachi (původní cena tušim kolem 4000,- (fakturu dodám, stále ještě v záruce)
Jo a ještě jedna podstatná věc. Domů se vracím ve středu večer. Do té doby máte tedy čas na rozmyšlenou. O víkendu bych rád zase odjel a pak se vracím opět ve středu (to už na dýl). Pokud bych se s někým (vážně) dohodl, tak jsem ochoten klidně počkat do mého dalšího návratu.
Jo, ten příspěvek je docela dlouhý, ale když tu jde o tolik peněz, tak si myslim, že kdo má zájem tak to dočetl až sem. Snažim se to udělat kupujícímu co nejprůhlednější.
--------------------
Jo ještě bych rád napsal, že teď má notebook jenom 256MB paměti. Druhou 256MB jsem kupoval v Alzasoftu. Ta ale nějak záhadně přestala fungovat (zkoušel jsem ji i v jiném notebooku), takže ji teď reklamuju (byla kupovaná před 1.5 rokem, záruka je 3 roky) - reklamace se ale (snad) vyřídí do doby než se vrátim.
--------------------
Jo a ještě teda bych rád řekl, že notebook má velmi kvalitní repráky, který má dost hlasitý (Toshiba Bass enhanced Sound System). Je to dobré třeba při pouštění DVD filmů pro víc lidí (moje zkušenost je, že nás na to čumělo 10).
No, teď už je to doufám úplně všechno.