Výkon GK pri bežnej práci
Výkon GK pri bežnej práci
Minule bola na PCT taká menšia diskusia, že koľko ?MB je dostačujúcich pre grafickú kartu...
Tento víkend som sa doma trochu nudil, tak som pichol starú dobrú V3 2000 PCI do kompu a ejha čo to, výkon stroja sa nejako mierne (teda dosť ) znížil. Integrované a pomalé grafiky sú väčšou brzdou systému ako takt procesora 8) - to je fakt, ale vždy som si myslel, aké kvalitné sú 3Dfx-ky a mali by v pohode stačiť do kancelárskeho PC (možno som teraz viacerých urazil ) Pri rýchlom skrolovaní textu a obrázkov karta nestíhala zobrazovať Nainštaloval som nové ovládače a žiadna zmena nenastala... preto sa Vás (3Dfx profíkov) opýtam, aké máte skúsenosti Vy a či sú moje výsledky iba čisto subjektívne alebo sa s touto skutočnosťou už nedá pohnúť
Pri malom teste sa teda zišli ManLi R8500LE a V3 2000 PCI , výkon v hrách samozrejme nemá cenu testovať tak to bolo iba prehrávanie DivX (rozlíšenie 576x320px)
Zostava: XP-M 2600+@600MHz, 1GB RAM, 20GB HDD
Ovládače: ATi Catalyst 4.9, 3Dfx AmigaSport 3.0
R8500LE
V3 2000
Poviete si: "BLBEC, má athlona ktorý v poho pretaktuje na 2,5GHz a on to testuje pri 600MHz!" - nuž no otestoval som aj pri 2GHz a zaťaženie CPU sa znížilo o 20% (pri V3 na cca 50-65% a pri R8500 na cca 0-13%) ale povedzte, kto z Vás má procík nataktovaný nad 2GHz pri prehrávaní filmov alebo muziky
Tento víkend som sa doma trochu nudil, tak som pichol starú dobrú V3 2000 PCI do kompu a ejha čo to, výkon stroja sa nejako mierne (teda dosť ) znížil. Integrované a pomalé grafiky sú väčšou brzdou systému ako takt procesora 8) - to je fakt, ale vždy som si myslel, aké kvalitné sú 3Dfx-ky a mali by v pohode stačiť do kancelárskeho PC (možno som teraz viacerých urazil ) Pri rýchlom skrolovaní textu a obrázkov karta nestíhala zobrazovať Nainštaloval som nové ovládače a žiadna zmena nenastala... preto sa Vás (3Dfx profíkov) opýtam, aké máte skúsenosti Vy a či sú moje výsledky iba čisto subjektívne alebo sa s touto skutočnosťou už nedá pohnúť
Pri malom teste sa teda zišli ManLi R8500LE a V3 2000 PCI , výkon v hrách samozrejme nemá cenu testovať tak to bolo iba prehrávanie DivX (rozlíšenie 576x320px)
Zostava: XP-M 2600+@600MHz, 1GB RAM, 20GB HDD
Ovládače: ATi Catalyst 4.9, 3Dfx AmigaSport 3.0
R8500LE
V3 2000
Poviete si: "BLBEC, má athlona ktorý v poho pretaktuje na 2,5GHz a on to testuje pri 600MHz!" - nuž no otestoval som aj pri 2GHz a zaťaženie CPU sa znížilo o 20% (pri V3 na cca 50-65% a pri R8500 na cca 0-13%) ale povedzte, kto z Vás má procík nataktovaný nad 2GHz pri prehrávaní filmov alebo muziky
Naposledy upravil(a) ghost dne úte lis 16, 2004 10:21 pm, celkem upraveno 30 x.
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Banshee byla ve své době jedou z nejrychlejších ve 2D akceleraci a velmi dobře na tom byly i Voodoo 3 a VSA-100 (jednu jsem četl dobový forum, kde si uživatelé MACů vychvalovali, jak super rychlý 2D má VSA-100 )
Já to tipuju na softwarový problém. Ovladače mohou být nové, ale svinstvo jako DirectX (DirectDraw) se mění a pochybuju, že někdo v M$ myslí na zpětnou kompatibilitu s HW 3Dfx
Já to tipuju na softwarový problém. Ovladače mohou být nové, ale svinstvo jako DirectX (DirectDraw) se mění a pochybuju, že někdo v M$ myslí na zpětnou kompatibilitu s HW 3Dfx
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
RE
Hmm,no kdybych vychazel z toho,ze zarizeni vytezuje procesor vzdy stejne, jako napriklad disk v PIO modu, tak by ta grafika vytezovala VZDY 75%.
AGP2PCI,Voodoo4 4200 AGP(Daytona VSA-101)
Jindra Semenec
Jindra Semenec
RE
No,ano. Pokud nejaky HW zatezuje system, tak ho zatezuje procentualne stejne a jedno jaky je vykon stroje. ten priklad s diskem v PIO modu je celkem exemplarni. Nebo taky sitova karta s RL8139a cipem taky zatezovala system kolem 10-15%. Aspon takova je moje zkusenost se spatnym HW.
Jindra Semenec
Jindra Semenec
RE
No to bych zase nerekl. Divne mi prijde,ze ti V3 tak moc zatezuje system. Prehravani videa zalezi na tom,jake akceleracni funkce ma graf. cip pro overlay. Takze dle teto logiky je V3 vhodnejsi nez S3 Trio64
Jindra Semenec
Jindra Semenec
Re: RE
na 3dfxzone.it nejaký JOE napísal toto
" AmigaSport core is old 3dfx driver 3dfxvs.dll & 3dfxvsm.sys from 3dHQ...so you must use 3dfxvs.dll from AmigaMerlin's 3.0 and put it in your system32 folder and there you go, Video Overlay is here! But other bad thing is that you cannot have d3d then "
vyskúšam a uvidíme...
" AmigaSport core is old 3dfx driver 3dfxvs.dll & 3dfxvsm.sys from 3dHQ...so you must use 3dfxvs.dll from AmigaMerlin's 3.0 and put it in your system32 folder and there you go, Video Overlay is here! But other bad thing is that you cannot have d3d then "
vyskúšam a uvidíme...
Já na této sestavě jedu už přes rok, na podzim jsem koupil SkyStar2 (pro neznalé:digitální satelitní karta - celkem obstojně odkóduje kódované programy "jen pro studijní" účely, bohužel z těch stovek programů jen 4 česko/slov. a některé filmové ve srovnatelné kvalitě DVD - 4,5MB/s), a motor na parabolu, měl jsem trochu obavy zda to V3 zvládne, ale jede krásně, obraz perfektní. Rozběhal jsem na ní i HDTV (1920x1080) vysílání, to už má asi docela slušnej datovej tok. Tady už ztrácela dech - cca 5 s plynule pak tu cuklo 0,5 s a pořád dokola. Není to přímo k tématu ale je vidět, že se ještě z ní dá něco vymáčknout. Vytížení procesoru 2500+ od 30 do 65% podle toho zda dekóduje (HDTV 100%).
Barton 2500+@3200+ (200x11), 1,750V, Abit NF7S v2, AData 2x512 MB (11-3-3-2.5), Voodoo3 2000PCI 143@201 MHz, 80GB Hitachi 7k250, 160GB Barča.7+ SATA, 21" HP p1130, SS2, motor SG2100A.