ATi koupila BitBoys...
Co já pamatuju, první použitelná 3d grafika byla Voodoo1. Tenkrát se i ze 486DX4/100 dalo nádherně gamesit. Kdo ji viděl v akci, ten si ji většinou koupil. I když stála 5litrů. Potom přišla konkurence Riva128, to byl propadák ..ale i tak se dost prodávala. Potom Voodoo2 .. nvidia TNT ..Voodoo3 ..TNT2 ..Geforce ..Voodoo5 ..Geforce2 atd. Kdo neměl Voodoo2, ten měl TNT. Ty mezičlány od konkurence jsou pasé. PowerVR jak šafránu, dost mu pomohl s věhlasem KyroI/II Hercules. Jinak by to s Kyro skončilo jak s Elanem250. Jenže Hercules pak dostal zastoupení ATi pro Evropu a tak se na PowerVR vykašlal. A když se na něj podíváme teď, taky jen paběrkuje. Možná, kdyby se tenkrát nevykašlal na PowerVR, bylo by to jiné. Ale to je zase jiná.
btw: co založit sekci 3Dnostalgie ... ?
btw: co založit sekci 3Dnostalgie ... ?
- Petrik9
- Kontaktovat uživatele:
No,mne to pripada jak kdyz se cely vyvoj HW zastavil.Procaky se vyvyjeli silene rychle,frekvence rostla jako houby po desti,jenze dneska se pracuje na nekolika jadrove CPU a kdyz ctu jak si s tim vede intel tak ani to jen tak hnedka nebude.Neni to ono,miniaturizovat vic uz ani nejde a problem kam se spotrebou a teplem.Dnes se na to podle mne vic hledi nez minule.No uvidi se,jeste neni vse prohrano.Co kdyz intel vykouma neco lepsiho nebo ATi udela velky krok kupredu v kupovani firem.Chce to koupit sikovne jako Microsoft antivirove spolecnosti s hotovymi produkty ktere jeste nevysly
- swarm
- debílek nahoněnej
- Kontaktovat uživatele:
Tak jako ULV neni nutne zase, me by stacilo treba neco kolem 1.6GHz se spotrebou jako maji P-M (a moznosti podtaktovani) - v pocitaci se da na to placnout mnohem vetsi chladic, co uz by to uchladil.ghost píše:ja by som napriklad od intelu uvital desktopovy ULV procik okolo 1GHz za rozumnu cenu (2000-3000Sk) s dotupnymi mainboardami, predsa len XP-M@1GHz@1,18V ma cca 20W (co je dost), ale neviem ci sa dozijem...
Snad se to zmeni s novou generaci procesoru. Trochu to napovida, ze bychom se konecne mohli dockat, ale stejne radsi nechci nic zakriknout a vyckam, co prijde.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
WD
Nerad bych flamoval, ale s disky je to strasne osemetne. Ja znam zase hromadu lidi, kterym odesly WD. Me osobne odesly WD tri. Jeden tyden pred koncem zaruky, jedna osmistovka asi po peti letech a dvoustovka uz po dlouhe dobe. Jiny disky mi neshorely. Jinym zase takhle popadala jejich sbirka Seagate. Tak jsem si rikal, ze asi Maxtor je an tom dobre, ale ani to neni pravda. Na hrbitovech jich lezi hromady. Jedina firma na disky, co jsem nevidel shoret je Quantum, ale urcite nekde aspon jeden umrel tez. Je to proste nahoda, nebo mozna spatne serie. Nevyberes si. me na WD vadi hluk. Tak jsem sel do Samsungu, a zatim OK. Ale co budu rikat za par let vi jen Buh.
Jinak souhlas, ze stare hru jsou best. Nove jsou jedna nudnejsi jak druha. Moje pritelkyne ma bratra parana a ten u niceho nevydrzi dyl jak pul hodiny. Kdyz si pomyslim, ze mam na kompu jen tri hry uz nekolik let, rikam si, ze jsem divny ja, nebo ty hry.
Jinak souhlas, ze stare hru jsou best. Nove jsou jedna nudnejsi jak druha. Moje pritelkyne ma bratra parana a ten u niceho nevydrzi dyl jak pul hodiny. Kdyz si pomyslim, ze mam na kompu jen tri hry uz nekolik let, rikam si, ze jsem divny ja, nebo ty hry.
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
- Petrik9
- Kontaktovat uživatele:
Re: WD
Gringo:uplne bych se shodl.S temi disky no to co rikas je podle mne asi taky pravda.Quntum mam shorelej...tedy byl ale bylo to vada LAME uzivatele kterej mu zkratoval piny u hlavniho budiciho bloku.Cip jsem vymenil z jednoho jineho zniceneho quantumu.Samsunga mam taky,a po dvou dnech se mi zacal nehorazne ozyvat.No WD jsou pry hlucne ale zatim se mi nejvice osvedcili.Seagate mi tu neprezil jedinej.S tema hrama to mi je jasne uz odnedavna.Je to strasne,hry sou takove nudne.Red Faction 1 jsem hral a hra a hral,hodne to bavilo,vyborny dej a pribeh.Neni to styl hry kde jsi pokazde nekde uplne jinde,RF je pekna hra,ted jsem si sehnal RF II original:-),a je to videt ze je nudnejsi,ze zacatku zajimave ale uz mne to prijde nudne ps47 vystihl kdysi neco dobre,styl hry "Go and kill all".Mozna se i par peknych her co za neco stoji najdou ale furt to neni podle mne ono.Drive to vsecko bylo opravdu lepsi
- Gringo
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas
Me kdysi jeden kamos rekl, ze hraju starsi veci proto, ze s temi novymi by si moje masina neskrtla, ale myslim si, ze to neni uplne pravda, protoze mam prilezitost hrat i jine hry a nezajimaji me tak. Prosel jsem Diablo nescetnekrat. Zacal jsem na zakladce, proparil jsem jim celou stredni skolu, jeste dnes si k tomu sednu. Nebo Red alert, to bylo neco. Je to v tom pribehu, porovnas-li Red Alert s Generalsy, tak je to jasne.
A k tem diskum, kdyz jsem psal o tom Quantum, napadlo me, za prave ty budes znat nejaky mrtvy. S tou hlucnosti se asi neshodneme, takze nebudem se zbytecne pretahovat, delam ve fabrice na stavbu PC a vetsinou pouzivame Seagate disky. Nevim presna cisla, ale asi z 85% se tu pouziva Seagate. Kdyz se pak dela mesicni srovnani, je vice vadnych WD. To mi prijde jako jasnejsi, nez slunce.
Me prijde smutna jina situace. Mam doma 486tku, ktera dodnes perfektne slape. Nejsem si jisty, jestli jedinny z tech kompu, co jsme dnes vyprodukovali pojede za patnact let stejne dobre. Muj prvni mobil je funkcni dodnes. Muj druhy umrel po dvou letech na displej. Super, mit obrazkovy, ale nac, kdyz tam neni co videt. Ted mam mobil s fotakem a obavam se, ze bude jeste min. Mrzi me spis to, ze dnes nic nevydrzi dyl jak do konce zaruky. Ze vsechno je delane nahonem, nekvalitne a ze se vsude na vsem setri. Proto mam radsi stare veci. Budou tu jeste dlouho, narozdil od novinek.
A k tem diskum, kdyz jsem psal o tom Quantum, napadlo me, za prave ty budes znat nejaky mrtvy. S tou hlucnosti se asi neshodneme, takze nebudem se zbytecne pretahovat, delam ve fabrice na stavbu PC a vetsinou pouzivame Seagate disky. Nevim presna cisla, ale asi z 85% se tu pouziva Seagate. Kdyz se pak dela mesicni srovnani, je vice vadnych WD. To mi prijde jako jasnejsi, nez slunce.
Me prijde smutna jina situace. Mam doma 486tku, ktera dodnes perfektne slape. Nejsem si jisty, jestli jedinny z tech kompu, co jsme dnes vyprodukovali pojede za patnact let stejne dobre. Muj prvni mobil je funkcni dodnes. Muj druhy umrel po dvou letech na displej. Super, mit obrazkovy, ale nac, kdyz tam neni co videt. Ted mam mobil s fotakem a obavam se, ze bude jeste min. Mrzi me spis to, ze dnes nic nevydrzi dyl jak do konce zaruky. Ze vsechno je delane nahonem, nekvalitne a ze se vsude na vsem setri. Proto mam radsi stare veci. Budou tu jeste dlouho, narozdil od novinek.
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
- Petrik9
- Kontaktovat uživatele:
Re: Souhlas
S kvalitou bych se velmi shodoval.A docela se to moc zhorsuje.Kdyz dozijou 386 ale Palomina ne tak nevim.Uz jsem nasel dalsi mrtve palomino.Ale podle mne jsou PIII odolne dost.Zatim tedy podle toho co jsem zazil.Taky na cem se shodneme je ze widle obcas pohrozi ,nevim jak na tom budou astala visty ale urcite tam nerozjedeme V5 6k a takove.Pokud se vyvoj OS zastavi zde tak bude pokoj,ale jestli to pujde dal tak si postupem casu budeme moct karty jen zaramovat,no taky plati ze nic nevydrzi vecne.Rad mam vzdycky doma nejakou sunku kompa.Treba P1 a takove.Mam docela doma velkou zasobu,uz mam skoro zapsane vsecky karty a dost se divim kolik jich ted mam.Proste je to zajimave mit nejakou sunku a casem na tom neco zaparit.Jenze nove decka videj jen nove hry,a malo kdy se stane neco co me(jsem neco takoveho) kdy se s novym hi end PC zacnu zajimat o dooma kterej je docela vekove rozdilnej nez je PC.Ale bavilo mne to,tak 2-3 mesice.Pak mne to moc nebavilo,nebyl jsem moc na dosove kriklave barvy a tak.Bylo mi to divne ale zacal jsem s sbirani starych games.Pak jsem delal i s starymi OS,programy.Dneska uz toho dooma moc nezahraju,ale mam ho skoro na kazdem CD.To hlavni je ze jsem se babral s tim o cem jsem vubec nic necetl,nevedel a vsak si s tim poradil.Nekoho divy kolik toho vim o PC a vzivote jsem nevidel jedinou prirucku,nebo videl ale do minuty prolistoval.Dodnes pripada nekomu velmi zajimave ze ja se pred pul rokem zajimal o 3.11 a pracoval v foru o techto OS.Totez ze jsem i svoje jedine prachy obetoval do jake si sunky kterou jsem se pak nerad zbavoval ale opet ji mam doma.Jediny HW jsem neprodal.Chtelo by to ale vetsi prostor abych mohl toho mit vic.Ted mi to akorat lezi ve skrini oprasene,vycistene,nakladane a pekne zabalene.Mne i prijde nejakej celer 400 kterej je sebe vic zaprasenej zajimavejsi nez nova P4 i kdyby mnela bejt sebe vic draha(i kdyz bych mozna v tomhle pripade udelal vyjimku).Karty 3Dfx mne byly uplne nezname.Jen kdyz jsem si cosi cetl tak jsem narazel sem tam na Voodoo.Pak prijel kamos z holic a prinesl Banshee kterou mam ted(Biostar).Uplne jsem ji vycistil i kdyz jsem nemnel AGP.No co tim chci rici,od jednoho okamziku jsem projel dost veci o kterych jsem ani nemnel sanci trochu vedet.A to jsem byl neco jako dnesni nove decka,akorat ze jsem zazil stare 98 a pekne obdobi her a vyvoje.To jsem i neco nahral.Bylo to takove pekne,casem jsem se zamyslel co pak bylo asi pred timhletim.Kamos ma 166 a jake tam jsou zabavnejsi hry nez ty nove.Bavili se o doomu a ja nevim co to je.A tim to hold zacalo.cca 10 let stara hra a ja ji shanel, do dnes neco hledam.Sosal jsem plnou P.O.D. o tom jsem taky nevedel,jen z 3Dfx videa.Taky si rad vytvorim doma databazi starych a novych her,programu,atd atd... Docela to rychle mizi a tak stahuju dokud to jde.Je to zajimave rozjet NT 3.1 na nejake 486.Kolik hodin navic jsem prosedel u testovani OS,jednou jsem kvuli tomu i nespal.Totez jak jsem slintal pred monitakem kdyz jsem GF2 vymenil za V3.Nikdy jsem necekal ze budu mit neco takoveho.Ze si i na mem vlastnim kompu kterej mi nikdo nesebere zaparim UT 04 uplne v pohode.A o enclave nemluve.Furt pocitam dopredu a tak suj HW nerad prodavam,pokud neco prodam/vymenim je to velka svetova udalost.Pripadne nesmysly ignorujte,doufam ze si nemyslite ze jsem blazen ,jen se rad podelim jak to zacalo u mne kdyz jsem se k tomu i dostal.Jeste jsem se pak i babral s amigou a jinymi exoty