Kupuje ATi XGI?

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Proč by ATi měla koupit XGI?

Proč ne? Za tu cenu... Lepší než když skončí u nV
3
33%
Smlouvy, distribuční kanály a lokální vliv
1
11%
Technologie, patenty nebo personální posily
2
22%
Z7, Z7 a zase Z7... budoucnost patří Z7, veškerý odpor je marný
3
33%

Celkem hlasů: 9

Petrik9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrik9 »

Posledni dobou se bitevni pole vyklidilo.Jen kdyz si vymeme rok vzkvetu 1996-2000.T-seng,Ark,Rendition,3DLabs,Cirrus,a spoustu jinych.Bylo toho moc.Dneska mame na vyber teda sirokej.Posledni dobou to je takove divne.Drivejsi doba mne pripadala lepsi.Proste to byla jedna hra za druhou.Furt novinky a tak.Dneska,mrtvo......Casaky drive pukaly ve svech reklamama na grafiky.Extra herkules v Gamestaru.Ted tam najdeme jen podpacene testy na nvidie.Pripada mi to opravdu takove divne,mrtve,nijake
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

jj začiatky bývajú ťažké ale vždy najkrajšie :wink:
dnes vychádzajú tiež hry jedna za druhou, akurát stoja za prd :)
...a k dnešnému hw - ramky sú stejné, hdd tiež, len o doskách, procíkoch a grafikách nemám vôbec prehľad - asi ma to prestalo baviť alebo čo :roll:
Petrik9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrik9 »

ghost:no,abych ti rekl pravdu.Prijde mi lepsi se hrabat v celeru 300A nez v 2.4Pentaku.Nevim proc,ale ten celer je takovej zajimavejsi.Dnesni hry mas pravdu,jsou divne,nebavi,nezaujmou az na vyjimky.I ta stara TTD je lepsi nez nove strategie.Kdyz pobavi jeste nejake lidi,neco na tom asi bude.Taky novy HW je cim dal na prd.Drive afery s kondy nebyly(protoze nebyly:D).Dyt mam doma jeste kupu 486 a par pentii.Uz vidim jak se za 20 let budou takhle u nekoho vyskytovat P4.
3dfx.fun
Senior member

Příspěvek od 3dfx.fun »

no-X píše:Jediný, kdo by podle mě byl schopen zasáhnout, je PowerVR. S3 sice připravuje SM4.0 GPU, ale výkon bych čekal někde na úrovni SM2.0 GPU :?
Ani PowerVR :wink: Ta totiž už nikdy sama žádné GPU pro desktopy nevydá. Udělá ho sice na papíře, ale jestli ten chip někdo licencuje, nikdo neví. Technologie na to má. Asi proto se vydala na cestu mobilních GPU, kde válcuje ATi i Nvidii.
S3 S27 nevypadá vůbec špatně. Se SM2.0 jí to celkem jde, tak proč by to nešlo s SM4.0. Alespoň je to o dost lepší než to, co upatlala XGi s Volari sérií. Bohužel.
no machine
3dfx.fun
Senior member

Příspěvek od 3dfx.fun »

Jak je vidět, ATi nekupovala XGi kvůli inženýrům, páč v USA mají údajně všich z "trident týmu" padáka.
Jak jsem už jednou psal - ATi i Nvidia = stejná pakáž!!! :evil:

http://www.volarigamers.com/viewtopic.p ... ecf14c912f
no machine
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Hmmm, tak teď musím upřímě říci, že mě ATi sklamala. Myslel jsem že není jako NV. Jak je vidět, poctivé firmy nemají proti dnešním dravcům šanci...... :(
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
3dfx.fun
Senior member

Příspěvek od 3dfx.fun »

Taskr píše:Hmmm, tak teď musím upřímě říci, že mě ATi sklamala. Myslel jsem že není jako NV. Jak je vidět, poctivé firmy nemají proti dnešním dravcům šanci...... :(
ATi nemá nVidii co vyčítat. Co se týče obchodu chovají se stejně, nehledě na jejich marketingové pamflety. Obě firmy dělají skvělé GPU a že se hašteří je normální. A pokud jim někdo chce sebrat procena z trhu, jasně se brání. Škoda konkurence.. :angry:
no machine
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Ohledne pohlcovani dalsich firem je myslim ATI jeste agresivnejsi nez nVidia.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Ohledne pohlcovani dalsich firem je myslim ATI jeste agresivnejsi nez nVidia.
To je možný, ale s jedním velkým rozdílem, že ATi nekoupilo 3dfx. Kdyby NV koupila kohokoliv, jen kdyby nechaly 3dfx, tak je mi to celkem fuk. No nebylo by to dnes krasný, NV vs ATi vs 3dfx?
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Odpovědět