Pozna nekdo tuhle grafiku? (Infotronic IGP64)

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Odpovědět
Vlask

Pozna nekdo tuhle grafiku? (Infotronic IGP64)

Příspěvek od Vlask »

viz aukro
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=82232886

Kdyz uz sem tu aukci pustil, ma nekdo aspon tucha co to mohlo bejt :?:
Pripadne jeli nekdo odsud onen stastny kupec, tak pls pak podat blizsi info.
Petrik9
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozna nekdo tuhle grafiku?

Příspěvek od Petrik9 »

Vlask píše:viz aukro
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=82232886

Kdyz uz sem tu aukci pustil, ma nekdo aspon tucha co to mohlo bejt :?:
Pripadne jeli nekdo odsud onen stastny kupec, tak pls pak podat blizsi info.
Neco podobne zahadneho jsem videl v bazaru v Jicine.12MB ale uplne nejake divne,byli tam EDO pameti +nejake v jinem pouzdre.Jen jsem ji omrknul a rikal jsem si jestli to neni V2.Ale uz si ji nepamatuji,bylo tam i vice nejakych rarit.Nejaka zvlastni ati a takove.. tak jestli nekdo kolem pojedete tak se muzete stavit na raritky :) (pokud tam jeste buou)

Vlask:No prvni IO je cirrus logic tak nevim....... kdybych videl na to posledni bylo by to urcite lepsi
ghost
Invisible

Re: Pozna nekdo tuhle grafiku?

Příspěvek od ghost »

jj skoro nič tam nevidno, ešte IBM RAMDAC hore, možno 3D Labs... a možno niečo pre Power MAC :roll:
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Ty paměti vypadají na VRAMy.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Vlask

Příspěvek od Vlask »

Jjj vidim to tak ze je to bud 2x cirrus logic kvuli tem 2 vystupum na vga, ale to je nepravdepodobne, kvuli tomu ze ty ostatni cipy sou ruzne. Nebo je to naka profi vec, coz je pravdepodobnejsi a ten cirrus je tam jen na vga rezim, aby jely windy nez se nainstaluji ovladace a pak se to prepne na nakej ten dalsi svab. No je to cele nake divne.
wizzy
Quiz master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizzy »

Já tam vidím jeden Ciruss (to asi každej) a pak u opačné hrany je inteláckej RAMDAC - což potvrzuje teorii profi karty. Chtělo by to lepší foto, takhle skoro není čeho se chytit.
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Vlask

Příspěvek od Vlask »

Tak jsem kontaktoval kupce. Zaslal mi dve pekne fotky, ale o moc moudrejsi z nich nejsem. Navic ta grafarna je made in italy :shock: . To se taky moc nevidi. Firma typuju bude infotronic. Ale k cemu tam prali ty dva svaby navic, to teda nevim.

http://82.114.193.227/fotky/neznama.jpg
http://82.114.193.227/fotky/neznamaz.jpg
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

Co je to zač nějak netušim, ale můžu ti říct, co dělá ten čip úplně vlevo dole ;-). To je 2D jádro. Ovšem zvláštní je, že je tam jenom GD5420 - to je nejosekanější jádro z této řady. Takže žádny BitBlt engine a žádný color-key a overlay support. Neumí víc jak 256 barev.
Druhé grafické jádro je ten Infotronic IGP64 o kterém vím akorát to, že by měl zvládnout 1600x1200 při 80Hz. Ale o tom jestli to bude umět 3D bych tak nějak asi implicitně pochyboval - ten návrh čipu je z roku 1994.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Vlask

Příspěvek od Vlask »

Z toho co sem vycetl o tom svabu to mela bejt jedna z prvnich PCI grafik, ten svab se pouzival i na ISA grafarnach a bylo to urceny na velky monitory protoze to zvladalo 1600x1200 coz vetsina tehda neumela. Cili obyc 2D akorat s velkym rozlisenim. To mne tesi ze sem to nakonec nevyhral :D
Petrik9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrik9 »

No ten IBM cip jsem videl na GK nuber nine.A ty jsou dost prapodivne a slabe(jinou jsem vzivote nevidel :lol: ).Jinak mnela jeste pridavne porty na dalsi pameti.
palcal

Příspěvek od palcal »

Vlask píše:Z toho co sem vycetl o tom svabu to mela bejt jedna z prvnich PCI grafik, ten svab se pouzival i na ISA grafarnach a bylo to urceny na velky monitory protoze to zvladalo 1600x1200 coz vetsina tehda neumela. Cili obyc 2D akorat s velkym rozlisenim. To mne tesi ze sem to nakonec nevyhral :D
Me taky tesi zes to nakonec nevyhral TY ale JA :D
Zajimalo by me ale, nac jsou tam ty dve relatka u horniho VGA konektoru.Zeby bylo mozny nejak softwarove prepinat mezi vystupama? :?:
wizzy
Quiz master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizzy »

Já si myslím, že je to karta z nějaké staré CADové stanice, jeden výstup byl textový (případně low-res svga), druhý byl hi-res pro velké monitory. Většinou to ještě bylo tak, že monitory pro ty stanice byly "jednoúčelové" - uměly jen jedno rozlišení a frekvenci, takže bych tipnul, že ty karty byly navržené pro takové monitory na míru a připnuly pomocí těch relé ten hi-res výstup pouze v případě, že se do nich tlačilo to správné rozlišení a frekvence, aby se ten monitor nepoškodil, což by byla hrozná palba.

Ale pozorňuju, že jen spekuluju ;-)
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Vlask

Příspěvek od Vlask »

palcal píše: Me taky tesi zes to nakonec nevyhral TY ale JA :D
Zajimalo by me ale, nac jsou tam ty dve relatka u horniho VGA konektoru.Zeby bylo mozny nejak softwarove prepinat mezi vystupama? :?:
Takze radost u vsech stran to jsem rad :) . Jen by me zajimalo proc to kupujes :?: Dalsi sberatel :?: Jestli jo tak by ses nekde moh pochlubit co mas - treba ta egovka byla taky peknej kus hardware. Nemam totiz rad lidi co hrabaj grafarny doma do supliku a nikde ani nedaj info jak to vypada co to umi, nebo aspon foto. Pak mam takovej blbej pocit ze sem v republice, potazmo cele evrope sam a neni s kym vymenovat zkusenosti. Zatim jedinej dalsi web je yjfy, ale mam takove tuseni ze si s tema japoncikama moc nepokecam. Nepocitam samozrejme zdejsi komunitu, ktera je ale bohuzel (nastesti pro jejich penezenky 8-) ) ponekud jednotvarne zamerena na jednu, max dve znacky.
palcal

Příspěvek od palcal »

Na fotkach se pracuje a neboj se nejses v tom sam.Zacinám ale snazim se.Manzelka si urcite mysli neco o starych bl..ch,kdyz sedim u vecere a prohlizim si grafarnu,kterou jsem cerstve nekde ulovil,ale kazdy ma nejakou uchylku a tahle je pomerne neskodna. :D .Mam nejradsi VLBus,avsak jinym se nebranim a preferuju firmu Diamond.Na ty cinany se taky obcas chodim divat ale moc informaci tam clovek nepochyti.
Jeste se chodim pokochat na http://www.planet3dnow.de
treba:
http://www.3dfx.ch/gallery/albums/album33/1_G_001.jpg - 1_G_006.jpg
http://www.3dfx.ch/gallery/albums/album68/8_G.jpg
http://www.3dfx.ch/gallery/albums/album68/7_G.jpg
http://home.arcor.de/counterstrikesuxxx ... A_1024.jpg
http://img185.imageshack.us/img185/8728/dsc020517tr.jpg
wizzy
Quiz master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizzy »

Mooc pěkné kousky. Co je ta druhá sběrnice u té Elsy? :shock:
swarm
debílek nahoněnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

wizzy píše:Mooc pěkné kousky. Co je ta druhá sběrnice u té Elsy? :shock:
To je EISA, jeste si vzpominam na stredni skole (prumyslovka), kde jsem tenkrat zavedl jako prvni pocitac ve tride, tak my jsme meli Cyrix PR200, kde uz sme meli PCI sbernici, zatim co Dko ve vedlejsi tride melo server od Siemens Nixdorf s Pentiem 66MHz a ti meli EISA sbernici, ve ktere meli nejaky 1MB Cirrus Logic :-). Tahle sbernice mela stejne jako VL-BUS vyhodu, ze se do ni daly strkat i ISA karty. Jinak ta Elsa je neco jako tady bylo i s tim, ze z jedne strany to melo PCI a z druhe AGP a ty sis to podle toho strcil do kompu.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Odpovědět