Kuchání chladičů
Kuchání chladičů
Hoj all lidičky určitě někdo víte jak bezpečně z v 5500 sundat chlaďáky bo se mi to zrovna nechce nějak páčit ať totiž nesundám společně z chladičem aj napalm. Dík za rady
Je to udajne celkem bezpecny uz sem to jednou zkousel ono ta pasta jak zmrzne tak povoli daleko lip kdyz ten chladic pak pacis dolu jo pravda karta se orosi ale zas tak ji to neva musis ju pak utrit a radne ususit, orosenou ji nedoporucuju zkouset asi by nedopadla zrovna nejlip, eletroniku delam tak cca 8let tak o tom taky trochu neco vim.
Samozrejme musis dodrzet pravidla pro statickou eletrinu a podobne no kdyz uz o tom melu tak na nu chcu dat toto
http://www.levi.cz/clanek.php?kod=AKA9062
vypada celkem v poho ne?
Co porad se ti to nezda? Sak uvidime tak po 19 ju vytahnu a vecer az bude sucha dam vedet jesi prezila.
vypada celkem v poho ne?
Co porad se ti to nezda? Sak uvidime tak po 19 ju vytahnu a vecer az bude sucha dam vedet jesi prezila.
- Petrik9
- Kontaktovat uživatele:
No to ja prave taky,a rikam si ze urcite neni nic co by bylo extra vodotesne a jak to ma vice vrtev tak je to spojeno jakoby malimy tunely pokud se spoji 4 a 1 vrstva.Tam by to asi ne malo vadilo,vzdy jsem to sundaval klasickym vypacenim,ale jemnym,pokud to neslo tak jsem to radeji nepokousel:-).A jeste kdyz jsme u toho chlazeni,jak asi hodne V3 2000 hreje vic ci min oproti V3 3000?Pac se mi zda ze chladic na V3 je vetsi a jadro je velmi podobne.@dys píše:Samozrejme musis dodrzet pravidla pro statickou eletrinu a podobne no kdyz uz o tom melu tak na nu chcu dat toto
vypada celkem v poho ne?
No s v3 2000 nemam zkusenost ale na v3 3000 neudrzim ruku kdyz na ni chvili jedu kantra takze je fakt dost horka opimalni na ohrivani kafe.Petrik9 píše:No to ja prave taky,a rikam si ze urcite neni nic co by bylo extra vodotesne a jak to ma vice vrtev tak je to spojeno jakoby malimy tunely pokud se spoji 4 a 1 vrstva.Tam by to asi ne malo vadilo,vzdy jsem to sundaval klasickym vypacenim,ale jemnym,pokud to neslo tak jsem to radeji nepokousel:-).A jeste kdyz jsme u toho chlazeni,jak asi hodne V3 2000 hreje vic ci min oproti V3 3000?Pac se mi zda ze chladic na V3 je vetsi a jadro je velmi podobne.@dys píše:Samozrejme musis dodrzet pravidla pro statickou eletrinu a podobne no kdyz uz o tom melu tak na nu chcu dat toto
vypada celkem v poho ne?
Tech vrstev sem si vedom ale pochybuju o tom ze by to slo do nich bo ty mustky sou stejne cele v cinu a ten tam nic nepusti zas takovy strach bych z toho nemel ono se spis jen zamlzi ani ne zas tak ze by byla nejak mokra a kdyz uz tady tak chladime toto je celkem zajimavy http://www.pretaktovani.cz/text/tekutykov.asp
- Petrik9
- Kontaktovat uživatele:
No to mi je ted jedno jak hreje,pac mi V3 shorela(mnela vetrak temer pres celej chladic) zahadnym zpusobem ci neco se ji proste stalo a od tej doby zobrazuje blbosti,jako druha banshee kterou jsem dostal jako K.O.@dys píše:No s v3 2000 nemam zkusenost ale na v3 3000 neudrzim ruku kdyz na ni chvili jedu kantra takze je fakt dost horka opimalni na ohrivani kafe.Petrik9 píše:No to ja prave taky,a rikam si ze urcite neni nic co by bylo extra vodotesne a jak to ma vice vrtev tak je to spojeno jakoby malimy tunely pokud se spoji 4 a 1 vrstva.Tam by to asi ne malo vadilo,vzdy jsem to sundaval klasickym vypacenim,ale jemnym,pokud to neslo tak jsem to radeji nepokousel:-).A jeste kdyz jsme u toho chlazeni,jak asi hodne V3 2000 hreje vic ci min oproti V3 3000?Pac se mi zda ze chladic na V3 je vetsi a jadro je velmi podobne.@dys píše:Samozrejme musis dodrzet pravidla pro statickou eletrinu a podobne no kdyz uz o tom melu tak na nu chcu dat toto
vypada celkem v poho ne?
Ale mozna asi asi jednu V3 3000 znovu koupim kdyz bych usetril 350.Minule jsem ji mnel a opravdu jsem byl s ni hrozne spokojen,ted jsem zase odkazan na GF2.Jestli nebudete chtit nekdo banshee na okrasu
Jo no sou dobry sem prave cumel jak v poho na nich jelo CS atd...
Tak to jo ale to je zajimavy a to ti zhorely na jednom pc??
Jo no nVidia tu bych si do pc nedal aj dybych ty obrazky mel kreslit sam, mam jich akorat par pribitych na stene. Kdyz uz tak ati ale ted mi hlavou vrtalo XGI volari duo v8 ja vim pry neni nic moc ale tak i tak ma dve gpu.
Pry je to tim ze maj jeste strucne receno drivery v plinkach.
Jo no nVidia tu bych si do pc nedal aj dybych ty obrazky mel kreslit sam, mam jich akorat par pribitych na stene. Kdyz uz tak ati ale ted mi hlavou vrtalo XGI volari duo v8 ja vim pry neni nic moc ale tak i tak ma dve gpu.
- Petrik9
- Kontaktovat uživatele:
Ne,mne shorela V3,tu banshee jsem dostal uz vadnou.Ale opravdu po ni docela touzim,chtel jsem puvodne V3 3000,ale az kdyz jsem to kupoval jsem si vsiml chladice kterej miva pouze V3 2000 a tak mi slevil.Pak jsem 2 dny potom zahledl V3 3000 za 350,sice o 200Kc vice,ale i neco navic bych sehnal kvuli tomu.No,alespon neco dale do sbirky:-).Druhou banshee jsem dostal z vyprodeje a taky docela v blbem stavu,to jest ta biostar.Pripada mi ze ma prerezane spoje k pametim(sem tam) ale v 3D marku 2000 bez chyb a zobrazovalo to 16MB tak si nestezuji.Ale vrta mne ze mne vubec nechtela chodit pod Win9x.Problem-drivery.Ale to ted nebudu resit....@dys píše:Jo no sou dobry sem prave cumel jak v poho na nich jelo CS atd...
No vida pokud jim slapal v lednicce tak ma aj moja v 5500 sanci na preziti.Kayman píše:neviem ako je to s odpojenim hw ale uz som cital v jednom starsom computri kde dali komplet komp to mraznicky ako chladenie. pretaktovali celerona 500 na nieco okolo 1GHz. nepamatam si to presne ale viem ze to bolo riadne vela
- wizzy
- Quiz master
- Kontaktovat uživatele:
1) V trojky snesou hodně vysoké teploty, je zbytečné na ně rvát nějaké megachladiče. Ani na OC se to nevyplatí - V3 jsou takotované synchronně s pamětmi a ty moc velký OC nedovolí (aby měl význam ten megahyperheatpipecooler) Já na svojí V3 3000 mám dokonce jen tento pasiv. Původně měl chladit VSA-100 na V5 5500, ale na tu nestačil a nechtěl jsem ji usmažit, na rozdíl od V3 na teplo háklivá je. (Tímto opožděně dávám za pravdu no-X. Jak jinak )
2) komp v ledničce je sice dobrej nápad a vypadá jednoduše a funkčně. A proto, že je jednoduchý, tak to napadlo už spoustu lidí. Ale nikdo ještě nevyřešil problém kondenzací, tak to nikdo reálně neprovozuje. Četl jsem někde o maníkovi, který na tohle téma snad dělal diplomku, ale byl to čistě akademický projekt. Měl to fakt high-tech promakaný, milióny čidel a regulací, peltiery, atd. a co si tak pamatuju, stejně mu to nikdy pořádně nechodilo. Odkaz by tuším někde na oc4u - nepamatuje si někdo ze senior-members?
Navíc normální lednička dnešní PC NEMÁ ŠANCI UCHLADIT!
Ad sundávání chladiče. Někdo radí do mražáku, někdo radí zahřát. Oboje může fungovat. Já jsem nepoužil ani jeden způsob. Když jsem sundával lepený chladiče, stačila mi akorát stará kreditka, kterou jsem na jedné hraně zaostřil, žiletka a tenké šroubováky. Na montážní lince se s tím lepením nikdo nebabrá, chladič většinou nesedí dobře a na jedné straně bývá mezera (proto to taky většinou mizerně chladí, pro bfu ok, ale pro overclockery nepoužitelné) - tam stačí vrazit tu zaostřenou kreditku a rovnoměrně tlačit, po chvíli se chladič odloupne.
2) komp v ledničce je sice dobrej nápad a vypadá jednoduše a funkčně. A proto, že je jednoduchý, tak to napadlo už spoustu lidí. Ale nikdo ještě nevyřešil problém kondenzací, tak to nikdo reálně neprovozuje. Četl jsem někde o maníkovi, který na tohle téma snad dělal diplomku, ale byl to čistě akademický projekt. Měl to fakt high-tech promakaný, milióny čidel a regulací, peltiery, atd. a co si tak pamatuju, stejně mu to nikdy pořádně nechodilo. Odkaz by tuším někde na oc4u - nepamatuje si někdo ze senior-members?
Navíc normální lednička dnešní PC NEMÁ ŠANCI UCHLADIT!
Ad sundávání chladiče. Někdo radí do mražáku, někdo radí zahřát. Oboje může fungovat. Já jsem nepoužil ani jeden způsob. Když jsem sundával lepený chladiče, stačila mi akorát stará kreditka, kterou jsem na jedné hraně zaostřil, žiletka a tenké šroubováky. Na montážní lince se s tím lepením nikdo nebabrá, chladič většinou nesedí dobře a na jedné straně bývá mezera (proto to taky většinou mizerně chladí, pro bfu ok, ale pro overclockery nepoužitelné) - tam stačí vrazit tu zaostřenou kreditku a rovnoměrně tlačit, po chvíli se chladič odloupne.
Naposledy upravil(a) wizzy dne pon led 09, 2006 10:47 pm, celkem upraveno 1 x.
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
- Petrik9
- Kontaktovat uživatele:
No,s tebou souhlasim s tim chladicem,kdyz jsem videl moji V1(viz dole) tak tam byla mezera jak vrata,sedelo to asi tak 2mm na jedne strane ale na druhej to bylo prelozene a tudiz zvedle=na prd... ale s tou V3 bych rekl ze docela hodne pece i s tim chladicem od originalu a ze by si prec ten vetrak zaslouzila,ja nani mnel velkej vetros kterej zabral celou vejsku a sirku do 2 cm(1 a 1 na dylce u konce).Byla trochu vlazna ale preci jen uprostred to bylo drobek znat,ale prirovnani s GF2 ktera hreje podobne tak tej staci i pome odsavani a je studena s mnohem mensi vetrakem .V1 jsem mnel radeji podtaktenou powerstripem a teplota byla docela citelne snizena a vykon o moc ne.V2 se mi zda ze teze docela hreje,ale nic oproti V3 .Ale zahada mi je,proc V3 pri behu PC bez nejakeho zatizeni,jen jsem chatoval shorelawizzy píše:1) V trojky snesou hodně vysoké teploty, je zbytečné na ně rvát nějaké megachladiče. Ani na OC se to nevyplatí - V3 jsou takotované synchronně s pamětmi a ty moc velký OC nedovolí (aby měl význam ten megahyperheatpipecooler) Já na svojí V3 3000 mám dokonce jen tento pasiv. Původně měl chladit VSA-100 na V5 5500, ale na tu nestačil a nechtěl jsem ji usmažit, na rozdíl od V3 na teplo háklivá je. (Tímto opožděně dávám za pravdu no-X. Jak jinak )
2) komp v ledničce je sice dobrej nápad a vypadá jednoduše a funkčně. A proto, že je jednoduchý, tak to napadlo už spoustu lidí. Ale nikdo ještě nevyřešil problém kondenzací, tak to nikdo reálně neprovozuje. Četl jsem někde o maníkovi, který na tohle téma snad dělal diplomku, ale byl to čistě akademický projekt. Měl to fakt high-tech promakaný, milióny čidel a regulací a co si tak pamatuju, stejně mu to nikdy pořádně nechodilo. Odkaz by tuším někde na oc4u - nepamatuje si někdo ze senior-members?
-
- Senior member
- Kontaktovat uživatele:
Asi jsi měl nějaký plamenný projevPetrik9 píše:jen jsem chatoval shorela
Compaq V3 3500 TV-out, V3 3500TV, V3 3500 TVFM NTSC, Powercolor Evilking 3 (V3 3000 AGP),Powercolor Evilking 3 TVOUT(V3 3000 AGP), 3 x V3 3000 AGP, V3 3000 AGP retail,V3 3000 PCI SGRAM, V3 3000 PCI SDRAM, V3 2000 AGP (MADE IN CHINA), V3 2000 AGP, V3 2000 PCI SGRAM, V3 2000 PCI SDRAM, Compaq V3 1000, Gateway V3 1000 Bonestel, STB Velocity 100, JoyTech - Apollo (Banshee16MB AGP), Skywell Voodoo 1