Grafika pro Linux
- swarm
- debílek nahoněnej
- Kontaktovat uživatele:
Takze asi prvne...styl jakym vuci me pises prispevky mi prijde znacne povyseny a namysleny, takze asi nebude mit dal cenu tohle s tebou vubec resit, ale protoze si jeste polozil par otazek, tak odpovim...
Kdyz jsem mluvil o opensource ovladaci, tak jsem mel namysli ATInu. Ty opensource ovladace jsou spatne (vim to, mam je stale nainstalovane na jednom kompu)...jakozto vyvojar jsem mel prave problem, ze (nejen) nase aplikace mely na techto ovladacich problem s vykonem (minimalne polovicni proti proprietarnim driverum), obcas se vyskytovaly problemy s problikavanim nekterych polygonu a taky s mapovanim UV souradnic v texturach. Tyhle ovladace neumi vyuzit ani kompresi z-bufferu a dalsi featury...ale o tom by se dalo mluvit donekonecna.
Jinak volba jestli maji byt ovladace nvidie a ati opensource nechavam ciste na jejich rozhodnutich....ono treba u te nvidie je nvidia kernel interface modul opensource (kdyz uz ne cely ovladac), takze neni zas tak slozite portovat mezi platformama a jadrama...sam jsem ten modul musel hackovat kvuli jedne chybe EDID pro muj konkretni specificky kus HW.
Jinak to, ze tady nejsem takovy zastance opensource za kazdou cenu nic neznamena - sam jsem s linuxem zacal v podobe slackware jeste tenkrat na (notebooku) 486ce (kde to bezelo svizne i s xkama na 4MB ram se specialnim kernelem 2.2) v dobe kdy jeste o linuxu tady vetsina vedela uplny hovno. Takze priste trochu klid.
Kdyz jsem mluvil o opensource ovladaci, tak jsem mel namysli ATInu. Ty opensource ovladace jsou spatne (vim to, mam je stale nainstalovane na jednom kompu)...jakozto vyvojar jsem mel prave problem, ze (nejen) nase aplikace mely na techto ovladacich problem s vykonem (minimalne polovicni proti proprietarnim driverum), obcas se vyskytovaly problemy s problikavanim nekterych polygonu a taky s mapovanim UV souradnic v texturach. Tyhle ovladace neumi vyuzit ani kompresi z-bufferu a dalsi featury...ale o tom by se dalo mluvit donekonecna.
Jinak volba jestli maji byt ovladace nvidie a ati opensource nechavam ciste na jejich rozhodnutich....ono treba u te nvidie je nvidia kernel interface modul opensource (kdyz uz ne cely ovladac), takze neni zas tak slozite portovat mezi platformama a jadrama...sam jsem ten modul musel hackovat kvuli jedne chybe EDID pro muj konkretni specificky kus HW.
Jinak to, ze tady nejsem takovy zastance opensource za kazdou cenu nic neznamena - sam jsem s linuxem zacal v podobe slackware jeste tenkrat na (notebooku) 486ce (kde to bezelo svizne i s xkama na 4MB ram se specialnim kernelem 2.2) v dobe kdy jeste o linuxu tady vetsina vedela uplny hovno. Takze priste trochu klid.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
- Opty
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
vidis a takovy pocit sem mel z toho tveho "stojej fakt za hovno"... bohuzel mi naskocilo malicko rudo a uz to bylo ale muzu te ujistit ze namyslenej fakt nejsem... spis sem si myslel ze si to treba neumis nastavit a pak jen nadavas na svou neschopnost coz jak ctu dal neni pravdaswarm píše:Takze asi prvne...styl jakym vuci me pises prispevky mi prijde znacne povyseny a namysleny, takze asi nebude mit dal cenu tohle s tebou vubec resit, ale protoze si jeste polozil par otazek, tak odpovim...
nj ale urcite ne se mnou protoze grafice prd rozumim ale z toho co pises vidim ze asi vis o cem mluvisswarm píše:Kdyz jsem mluvil o opensource ovladaci, tak jsem mel namysli ATInu. Ty opensource ovladace jsou spatne (vim to, mam je stale nainstalovane na jednom kompu)...jakozto vyvojar jsem mel prave problem, ze (nejen) nase aplikace mely na techto ovladacich problem s vykonem (minimalne polovicni proti proprietarnim driverum), obcas se vyskytovaly problemy s problikavanim nekterych polygonu a taky s mapovanim UV souradnic v texturach. Tyhle ovladace neumi vyuzit ani kompresi z-bufferu a dalsi featury...ale o tom by se dalo mluvit donekonecna.
no pak by treba mohly byt defaultne v distruswarm píše:Jinak volba jestli maji byt ovladace nvidie a ati opensource nechavam ciste na jejich rozhodnutich....ono treba u te nvidie je nvidia kernel interface modul opensource (kdyz uz ne cely ovladac), takze neni zas tak slozite portovat mezi platformama a jadrama...sam jsem ten modul musel hackovat kvuli jedne chybe EDID pro muj konkretni specificky kus HW.
ale ja taky nejsem zastance os za kazdou cenu... pouzivam i widle a linux od rh 6.0...swarm píše:Jinak to, ze tady nejsem takovy zastance opensource za kazdou cenu nic neznamena - sam jsem s linuxem zacal v podobe slackware jeste tenkrat na (notebooku) 486ce (kde to bezelo svizne i s xkama na 4MB ram se specialnim kernelem 2.2) v dobe kdy jeste o linuxu tady vetsina vedela uplny hovno. Takze priste trochu klid.
Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA
RE
No chlapi nechci se hadat,ale driver R200 a R300 z DRI uz maj patch na HyperZ tak pres pul roku stopro Co se ale tyce vykonu,tak ten je polovicni,coz se ale da pochopit,i kdyz u R300 se situace pomerne zlepsuje a je na nej vice zameren vyvoj.
AGP2PCI,Voodoo4 4200 AGP(Daytona VSA-101)
Jindra Semenec
Jindra Semenec
- swarm
- debílek nahoněnej
- Kontaktovat uživatele:
Re: RE
Ok, dobry vedet.Vykupitel píše:No chlapi nechci se hadat,ale driver R200 a R300 z DRI uz maj patch na HyperZ tak pres pul roku stopro...
V pohode...ten odbornej vyraz "stojej fakt za hovno", to sem se trochu nechal unest...to uz mam asi z toho cteni diskuzi na zive .Opty píše:vidis a takovy pocit sem mel z toho tveho "stojej fakt za hovno"... bohuzel mi naskocilo malicko rudo a uz to bylo
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog [WWW]
GPL ovladace nikdy nemuzou nabizet vsechny featury/technologie, ktere nabizi proprietarni verze, protoze ty nabizeji i licencovane technologie koupene u jinych firem.Opty píše:btw kdyby byly drivery ati pod gpl tak by byly imho kvalitnejsi ale tam je urcite i rada negativnich aspektu coz tu nechci rozebirat... ale klidne mi rekni co by bylo spatnyho na tom kdyby pod gpl byly
Naposledy upravil(a) Ladis dne čtv říj 13, 2005 10:22 am, celkem upraveno 1 x.
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
- Opty
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
nejak to nechapuLadis píše:GPL ovladace nikdy nemuzou nabizet vsechny featury/technologie, ktere nabizi proprietarni verze, protoze nabizeji i licencovane technologie koupene u jinych firem.Opty píše:btw kdyby byly drivery ati pod gpl tak by byly imho kvalitnejsi ale tam je urcite i rada negativnich aspektu coz tu nechci rozebirat... ale klidne mi rekni co by bylo spatnyho na tom kdyby pod gpl byly
Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA
Ehm, takze treba Pixel Shader 1.4 na Radeonech 8500 az 9250 (OpenGL extenze GL_ATI_fragment_shader) je proprietarni technologie ATI, tudiz nemuze byt v GPL ovladacich. Stejne tak texturova komprese S3TC (S3), occlusion test (HP nebo NV) a dalsi. Jiste, postupne se se zpozdenim tyhle featury (ne vsechny) objevuji i v podobe ARB rozsireni OpenGL (a u nekterych vyrobci povoluji pouzit takto i jejich rozsireni), ktere by melo byt mozno pouzit v GPL driverech, ale... Vic to nema smysl rozebirat, podle tvych predchozich prispevku soudim, ze se v teto oblasti zas tak moc neorientujes
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
- Opty
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
jo tak ted uz je mi leccos jasne... moc neorientuju? diplomaticky receno... spis vubecLadis píše:Ehm, takze treba Pixel Shader 1.4 na Radeonech 8500 az 9250 (OpenGL extenze GL_ATI_fragment_shader) je proprietarni technologie ATI, tudiz nemuze byt v GPL ovladacich. Stejne tak texturova komprese S3TC (S3), occlusion test (HP nebo NV) a dalsi. Jiste, postupne se se zpozdenim tyhle featury (ne vsechny) objevuji i v podobe ARB rozsireni OpenGL (a u nekterych vyrobci povoluji pouzit takto i jejich rozsireni), ktere by melo byt mozno pouzit v GPL driverech, ale... Vic to nema smysl rozebirat, podle tvych predchozich prispevku soudim, ze se v teto oblasti zas tak moc neorientujes
- Opty
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
trochu to tu ozivim, protoze se toto tema pro me stava aktualni
jakou byste mi doporucili grafickou kartu pro linux? vzhledem k tomu, ze ovladace od ati sou bohuzel porad dost tragicke (navic mam v zaloze jednu 9550xt), tak jen od firmy nvidia
nejlepe ve dvou cenovych kategoriich a to do 1000 kc a do 2000 kc... urceni: filmy a nenarocne hry (cs)... bude k tomu pripojeno crt
EDIT: zapomnel sem dodat, ze to ma byt do agp
EDIT2: bez pridavneho napajeni
jakou byste mi doporucili grafickou kartu pro linux? vzhledem k tomu, ze ovladace od ati sou bohuzel porad dost tragicke (navic mam v zaloze jednu 9550xt), tak jen od firmy nvidia
nejlepe ve dvou cenovych kategoriich a to do 1000 kc a do 2000 kc... urceni: filmy a nenarocne hry (cs)... bude k tomu pripojeno crt
EDIT: zapomnel sem dodat, ze to ma byt do agp
EDIT2: bez pridavneho napajeni
- Opty
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
pokud se vleze do limitu, tak je to jedno ... hlavne at neni 64-bit...chosen píše:nové nebo použité?
- Opty
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
no to je snad jasne, ze vadino-X píše:takže 32bit nevadí?
- Opty
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
protoze nechci, aby byla moc hladovachosen píše:a proč bez přídavného napájení?
asi neco z tohoto seznamu (vse 128-bit):
fx4???
fx5??? (bez tech, ktere maji pridavne napajeni)
fx6200