Výrobce 3Dfx karet "Volcano"

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Odpovědět
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Výrobce 3Dfx karet "Volcano"

Příspěvek od no-X »

Před mnoha měsíci jsem narazil na Voodoo 1 s nápisem "Volcano":

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Teď mám jednu Banshee, která tento nápis taky nese. Prý byla prodávána jako ManLi:

Obrázek

Jenže jí chybí některé typické prvky ManLi karet (známé smaolepky :-) )

Nevíte, kdo vyráběl karty označované jako "Volcano"? Mohlo to být ManLi?

Ghost: co ty na to ;-) ? Skoro se bojím, že sem přijdeš, uvedeš to na pravou míru a prohlásíš, že je to všeobecně známá věc :D
Naposledy upravil(a) no-X dne stř bře 09, 2005 8:45 pm, celkem upraveno 2 x.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
ghost
Invisible

Re: Výrobce 3Dfx karet "Volcano"

Příspěvek od ghost »

ManLi sú šupáci a voodoočka nevyrábali 8)
A s tým Volcanom mi dáš zabrať, lebo netuším čo to je :? (má niekto iný názor...)
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Nevyráběli, ale prodvávali...

třeba:
http://www.hardver.sk/manliBanshee.htm

Snažím se zjistit, jestli ten obrázek je jen ilustrační, nebo jestli je to fotka karty z recenze (to je totiž karta od creativu - i když je pravda, že creative prodával karty taky jako OEM a bylo by teda možný, aby je ManLi nakoupilo - počkám, až mi webmaster odepíše :-) )

Každopádně tahle moje "ManLi Banshee" je dost jiná :-). Mám k ní ManLi CD s ovladači a člověk, od kterého jsem ji koupil, jí koupil v krabici "ManLi".

Od koho ji ale koupilo ManLi je mi záhadou :D

Po značce Volcano ale nikde ani vidu, ani slechu :-(
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

no LD centrum je tuto za rohom, ale na nejaké Manli Banshee si už asi nevzpomenú (žeby som sa išiel spýtať :P ) OEM sa ale predáva v sáčku nie :?:
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

Podľa všetkého čo som našiel, je Volcano zrejme nejaká zabudnutá ruská firma... ale na tej Voodoo je nápis 3DX1000 ak dobre vidím a 3DX5000 bol InnoVision Cyber Voodoo1, tak teda neviem :?:
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

No, k tomuhle bych neco mel. A to:
Obrázek Obrázek
A jako perlicku:
Obrázek Obrázek
Jedu ji v SLI s timhle dole (nevim, co je to zac, asi nejaka klasika) Obrázek Obrázek.
S Golden drivery dochazi k smesnemu interlace, v UT pri prudke otocce vidim misto jednoho objektu dva. Obzvlast dobre je to na svetle lekarne na tmave zemi, tam je to krasne videt. S drivery odtud (ony mozna-v-pristim-OS) naprosto OK. Nevim, jestli je to normal, kadopadne zajimave je to dost. Zrejme nejaka synchronizacni chyba v Goldenech..?
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

Volcano = InnoVISION
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Nenene. Volcano není InnoVision. InnoVision má Voodoo2 (s logem v bílým oválu) a dvěma pasivy. Je hodně vzácná a vypadá takhle:

Obrázek

Obrázek Volcano V2 máš výš.
Naposledy upravil(a) no-X dne stř bře 09, 2005 8:46 pm, celkem upraveno 1 x.
Vlask

Příspěvek od Vlask »

no-X píše:Nenene. Volcano není InnoVision. InnoVision má Voodoo2 (s logem v bílým oválu) a dvěma pasivy. Je hodně vzácná a vypadá takhle:

Obrázek

Hodne vzacna? No jednu sem vzal strejdovi do kompu kde jela pul roku a nasledne skoncila u znamyho za 300,- 12mb verze, jestli budes chtit PODSTATNE lepsi foto nez je to tve, tak staci rict, fotak mam a ho snad nejak donutim na chvili ji vytahnout.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Bylo by to super. "Vzácná" usuzuji z toho, že na webu prakticky není zmiňovaná a tahle z obrázku patří jednomu Čechovi. Dokud mi obrázek neposlal (je to fotka z mobilu), tak jsem nevěřil, že je to opravdu InnoVision V2.

U nás jsou nejčastější karty od A-Trend a Diamond, ale tihle levnější výrobci moc ne...
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Díky, bude se hodit.
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Podle nalepky "Super" je to na 99% SuperGrace, taky NoNAME ale lepsi jak ManLi. takovy CD pokud vim davalo taky SuperGrace

GuperGrace= SG= GrandMars
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

SuperGrace je spíš prodejce (ty samolepky jsou na kartách snad od 5-ti různých výrobců), ale mě šlo o výrobce, který na svoje karty tisknul nápis "Volcano".
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

OT: moja gf2 mx400 bola supergrace.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

neskoro ale predsa :D

Manli predávala niektoré veci (grafiky, modemy, mobo...) pod značkou Volcano - našiel som aj nejaké kecy, že sa Volcano neskôr premenovala na Manli, alebo že bola firmou Manli odkúpená (každopádne to má niečo s Manli spoločné :P )

no-X mal zase pravdu :roll:
B@RT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

no-X píše:Nenene. Volcano není InnoVision. InnoVision má Voodoo2 (s logem v bílým oválu) a dvěma pasivy. Je hodně vzácná a vypadá takhle:

Obrázek

pokud bys chtěl tu fotku tak jí mam taky ve sbírce
http://img204.echo.cx/my.php?image=vood ... ion2cy.jpg
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

nene, vždyť jí mám taky (už docela dlouho) ;-)
Odpovědět