Ovladače ATi Radeon 9000

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Ovladače ATi Radeon 9000

Příspěvek od Taskr »

Omlouvám se za ne 3dfx příspěvek, ale dnes mě hrozně namíchle jedna věc. Koupil jsem si od kamaráda Radeon 9000 od Saphiru, dám ho do kompa, stáhnu nejnovější drivery na Win 2000 i s Control panelem, a když je vše nainstalováno tak nemůžu za žádnou cenu změnit obnovovací frekvenci monitoru. Pořád tam je 60 Hz, ať dělám co dělám (v nastavení monitoru ať dám jakoukoliv frekvenci tak na monitoru je vždi jen 60 Hz). Nevíte čím by to mohlo být? Díky
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Nevim, já mám tohle přesně ve win98. Ale už to radši neřešim. Nejhorší na tom je, že on si myslí, že jede na vyžší frekvenci, ale ať se nastaví cokoliv, monitor jen problikne a vrátí se těch 60hz. (Fuj, hold forceware v pár věcech rulezz :evil: )
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

neni možné :roll: R9000 som mal pol roka a bez problému
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

:roll:

Proč mě už nepřekvapuje, že s tímtéž hardwarem a stejnými ovladači nemám problémy, na které si stěžují ostatní?

Máš dobře nainstalovaný drivery pro monitor? Podporuje monitor DDC? Používáš EDID nebo ne? Zkusil jsi to?

edit: ghost: já mám R9000 od tý doby, co byla vydaná, pokaždý používám nejnovější drivery a taky se mi nic takovýho nestalo...
Naposledy upravil(a) no-X dne pon srp 22, 2005 11:22 am, celkem upraveno 1 x.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Nejhorší na tom je, že on si myslí, že jede na vyžší frekvenci, ale ať se nastaví cokoliv, monitor jen problikne a vrátí se těch 60hz
Přesně to mi to dělá. V nastavení dám třeba 85 Hz, obraz blikne, dokonce se to tváří jako 85 Hz (v nastavení), ale obraz bliká jak sviňa a monitor mi taky hlasí 60 Hz. Už vím proč lidi nadávaj na drivery ATi. Zlatá Voodoo5.
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Máš dobře nainstalovaný drivery pro monitor? Podporuje monitor DDC? Používáš EDID nebo ne? Zkusil jsi to?

edit: ghost: já mám R9000 od tý doby, co byla vydaná, pokaždý používám nejnovější drivery a taky se mi nic takovýho nestalo...
Monitor se nejprve hlásil jako neznámí (defaultní), tak jsem ho natvrdo nastavil. (Daewoo 707B).
Co je to DDC a EDID?

Myslíž, že by to mohlo kolizovat s předešlíma driverama na Voodoo5? (Sfft)
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Taskr píše: Monitor se nejprve hlásil jako neznámí (defaultní), tak jsem ho natvrdo nastavil. (Daewoo 707B).
Co je to DDC a EDID?

Myslíž, že by to mohlo kolizovat s předešlíma driverama na Voodoo5? (Sfft)
Může to být i předchozími drivery na grafiku (odinstaloval jsi je?), stejně tak driverem na monitor. Zkus ho odinstalovat a nechat systém, ať použije vlastní - aspoň na vyzkoušení.

Potom se taky můžeš podívat, jestli monitor podporuje DDC nebo zkusit vlastní nastavení - tady to najdeš:

Obrázek
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Ty drivery Sfft jsem jenom vymazal z adresáře WinNT\System32 a
WinNT\System32\Drivers.
Teď jsem zjistil že nemám ATi Catalist Control Centre, ele jenom tu jednoduší verzi (ta měla asi 24 MB), ta s tím CC asi 32 MB. Nevíš, jestli se dá stáhnout ten samostatný Control Center? Myslíš že to pomůže? Díky
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Taskr
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Taskr »

Tak už je to v pohodě. Nešel jsem nastavení monitoru v ovladačích ATi, kde jsem nastavil max frekvenci na 120 Hz a už to jede. Já nejprve myslel, že se v tom nastavuje jenom zobrazení na více monitorech. Ale díky za pomoc.
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Ladis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis »

Klasika - jen nastavit max. podporovane Hz v ATI driverech, ale koukam, ze uz si na to prisel ;)
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

Taskr píše:Tak už je to v pohodě. Nešel jsem nastavení monitoru v ovladačích ATi, kde jsem nastavil max frekvenci na 120 Hz a už to jede. Já nejprve myslel, že se v tom nastavuje jenom zobrazení na více monitorech. Ale díky za pomoc.
nj, na karte "Video Adapter" niekedy nefunguje zmena frekvencie, preto to treba zmeniť v Control Panel -> Displays -> Monitor
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..aj ja potvrdzujem,staci to nastavit v Control Panel -> Displays -> Monitor a ide to bez problemov.jedine co ma stve je ze sa da nastavit len jeden refresh pre vsetky rozlisenia :roll:

tolko k ati=spatne ovladace.treba sa najprv pozriet medzi klavesnicu a monitor :wink:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

to spojenie ma vie najviac rozosmiať a ešte keď je po česky: "Problém bude mezi klávesnicí a židlí" :P

*neberte to osobne :lol:
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Hoď tam Omega 2.5.22
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

ghost píše:
Taskr píše:Tak už je to v pohodě. Nešel jsem nastavení monitoru v ovladačích ATi, kde jsem nastavil max frekvenci na 120 Hz a už to jede. Já nejprve myslel, že se v tom nastavuje jenom zobrazení na více monitorech. Ale díky za pomoc.
nj, na karte "Video Adapter" niekedy nefunguje zmena frekvencie, preto to treba zmeniť v Control Panel -> Displays -> Monitor
No a přesně tady já skončil. Nic takovýho tam prostě nemam, ve win98 to tam chybí, nebo mi to ten monitor něak nebere, nebo co, ale nikde se v catalystech nedá frekvence nastavit. Ať to zkusim kdekoliv a čímkoliv, vrátí se 60hz. Dere mě nejvíc to, že kdysi na Rad7000 mi to dělalo taky, ale tak před měsícem na tom Rad9800 už to bylo OK. A teď zas s úplně stejnou kartou i driverem, mám tam spoustu jinejch driverů(3dfx, Kyro, Nvidia, S3), ale kromě těch ATI si navzájem niak neškoděj. No nebudu to už řešit, kartu už stejně nemám.
ghost
Invisible

Příspěvek od ghost »

oki toto beriem, v robote mám R7000 + Win98SE a tiež nemôžem zmeniť frekvenciu - na záložke Video Adaptér to nefunguje a v Control panel zase záložku nemám žiadnu :roll: :( musel som nakopnúť PowerStrip :?
Vykupitel
Administrátor

RE

Příspěvek od Vykupitel »

Stahni si utilitu s nazvem refreshfix.Tohle je stara znama blbost Catalystu :twisted:

http://www.radeon2.ru/refreshfix_eng.html
AGP2PCI,Voodoo4 4200 AGP(Daytona VSA-101)
Obrázek Jindra Semenec
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Blbost to být může, ale ne Catalystů... já s tím nikdy problém neměl.
Vykupitel
Administrátor

RE

Příspěvek od Vykupitel »

JE a JE a JE a JE :!: Na nejakejch kompech proste nezapnou detekci DDC a tvrdej ze opakovacku nastavili.Postavil jsem uz moooc kompu a ve firme krome profi stroju na vizualizace mame jen ATI a ver,ze tuhle utilitku pouzijeme na kazdy desaty novy komp,resp. pouzili od dob LCD panelu a DVI uz ne :twisted: Ale pokud jsme meli jeste analog,tak to bylo dost caste.
AGP2PCI,Voodoo4 4200 AGP(Daytona VSA-101)
Obrázek Jindra Semenec
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jenom nechápu proc ste nikdo nezkusili Omegy :twisted:
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Odpovědět