Ale když máš non PnP kartu, tak to nepude, ani kdyby ses rozkrájel a drivery měl božský. No tom se snad shodnem. a nevim, šrot to nenazívám, ta síťovka jde dobře a zvukovka hraje furt ještě slušně a s zátězí na CPU (Tualatin 1400mhz) na tom taky neni nejhůř.
Ne zcela korektní kroky? Jak by si bez nich třeba aktivoval write allocate na K6-2, když to tvůj starší mainboard neumí a přidá to 30%výkonu CPU. No těžko, ale pod win98 to se správnym programem jde. Jak by si měnil vnitřní registry CyrixuM2 za chodu, aby ti šel slušně i na původně non MMX mainboardu? A na tom všem si winXP, když mám dost ram nainstaluju a pudou slušně. To samý alternativní paměťové managery, typu Qemm386. Jeho poslední verze podporuje třeba takovou kompresi ram a nebo inicializaci některých PnP karet tak, že třeba moje zvukovka s ním pak funguje v 16bit aplikacích i bez driverů, stačí trefit správný prostředky a to dost ulehčuje systému. Dále tu mám zvukovku Audio Excel16, která je z roku 91, nejméně náročná zvukovka na CPU, jakou jsem kdy viděl. Ale hle, není kompaktibilní s direct sound, a tak to ve win hraje s 0.5 sekundovým spožděním. Nevadí, zavedeme Dos driver, přepneme ho do Sound Blaster Pro kompaktibility modu, a ve win pak manuálně přidáme taky sound blaster pro, nastavíme stejný prostředky, jako má ten Dos driver a hle máme z toho najednou Sound Blaster pro, kterej je kompaktibilní a vše hraje dobře, gamesy, videa, prostě všechno. V XP tohle neexistuje. A mohl bych pokračovat dále. Jedinej úspěch s non PnP byla vga western digital 1mb ISA. Která tam teda na tom defaultním 800x600 16bit jela ale kompletně bez driverů, nedetekovalo to ani standard VGA.
A čím více možností OS má, tím líp. že to není korektní a tak, jak se má je už druhá věc, která tě ale nezajímá, když stojíš před otázkou funguje/nefunguje. Jediná pořádná výhoda XP je podpora Ntfs a více CPU, ale podporu SMP maj oproti jinejm os strašnou.
/ Velký OT.