A zase ta redukce...
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
néééééééééééééééééB@RT píše:neměnit prostě těch 1,5 vůbec nepoužívat a vzít si nové 3,3 ze zdroje když se koukneš třeba na V4 která jede jak AGP 2 tak AGP 4 ?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To není napájecí napětí, ale AGP signaling. Nepředstavuj si to proboha tak, že bys přidělal odpor a měl bys najednou z 3,3V karty 1,5V kompatibilní grafiku ... to není jako když zpomaluješ větrák.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- B@RT
- Kontaktovat uživatele:
ještě se chci zeptat našel jsem někde toto:
AGP Pro
AGP Pro je primárne navrzené pro profesionální grafické karty pouzívané v
pracovních stanicích, které vyzadují dodatecné napájení.
Pracovní rezimy:
1x (266 MB/s) (8 B preneseno za dva takty)
2x (533 MB/s) (8 B preneseno behem jednoho taktu)
4x (1.07 GB/s) (16 B preneseno behem jednoho taktu)
Konektory:
AGP Pro 3.3v (s klínovým spojem)
AGP Pro 1.5v (s klínovým spojem)
AGP Pro UNIVERSAL (podporuje 3.3V a 1.5V karty)
že pokud mam agp PRO universal mohu do toho připojit i klasické Voodoo třeba 3 i když to je AGP 8X PRO?
AGP Pro
AGP Pro je primárne navrzené pro profesionální grafické karty pouzívané v
pracovních stanicích, které vyzadují dodatecné napájení.
Pracovní rezimy:
1x (266 MB/s) (8 B preneseno za dva takty)
2x (533 MB/s) (8 B preneseno behem jednoho taktu)
4x (1.07 GB/s) (16 B preneseno behem jednoho taktu)
Konektory:
AGP Pro 3.3v (s klínovým spojem)
AGP Pro 1.5v (s klínovým spojem)
AGP Pro UNIVERSAL (podporuje 3.3V a 1.5V karty)
že pokud mam agp PRO universal mohu do toho připojit i klasické Voodoo třeba 3 i když to je AGP 8X PRO?
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Konstrukce PCB a možná BIOS. VSA-100 1,5V podporuje, to je podstatný. Jak je navržená karta je až druhá věc.B@RT píše:no jasný ale pokud se podívám na V4 která umí i AGP4X a na V5 která ho neumí tak kde je těch kartách ten rozdíl když si jsou tak strašně podobné?
Ale nemůžeš si myslet, že když na AGP signaling připojíš 5V ze zdroje, budeš mít 5V AGP, když připojíš 1,5V, budeš mít 1,5V AGP atp. To je nesmysl Asi jako kdyby sis myslel, že když do HDD pustíš (místo 5/12V) 10/24V, že ti bude číst/zapisovat 2x tak rychle...
- B@RT
- Kontaktovat uživatele:
viewtopic.php?t=562&start=20
četl jsem toto a Ren tam píše že ta redukce by byla možná
četl jsem toto a Ren tam píše že ta redukce by byla možná
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, prakticky jakákoli redukce je možná, není problém ani redukce z AGP na D-SUB (a věřím, že Ren by zvládnul i řešení bez toho bridge - nV5 se tuším jmenoval), ale nelze to realizovat tak, jak popisuješ; uvědom si, že to je signál a ne napájení karty. Napájení vůbec není problém.
no-X píše:není problém ani redukce z AGP na D-SUB
- B@RT
- Kontaktovat uživatele:
nemá ale má to společného s tím že asi Renova redukce PCI-AGP pro mě nebude nejvhodnější, asi mě nezbývá než jít do toho AMD výjde mě to stejně jak ta redukce.
koukal jsem hlavně sem
viewtopic.php?t=275
koukal jsem hlavně sem
viewtopic.php?t=275
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
To B@RT: Mě se podařilo rozchodit V5 na AGP8x(Nforce2). Ale musel jsem vyříznout tu část slotu, co jí blokovala a v biosu ještě předtím trochu zvednout AGP voltage. Ale stabylně fungoval jen jeden čip. SLI se sekalo. Měl jsem v AGP 1.7v Při 1.6 se sekly win a 1.5 se vůbec nebootovalo. Takže kdyby se dalo dostat tak 1.9 tak podle mě ta V5-5500 pojede. Něakej Epox by to mohl zvládnout ale na tyhle pokusy nemám prachy. V týhle původní desce jsem se kvůli tomu zvednutí na 1.9 vrtal tak dlouho, až jsem ji zničil.
Ale V3 tam jela skvěle. Otázkou taky je, jak dlouho to chipset vydrží, vždyť je to, jako kdyby si u CPU zvednul voltáž o víc jak dvojnásobek.
Ta Renova redukce je asi stejně nejlepší nápad.
Ale V3 tam jela skvěle. Otázkou taky je, jak dlouho to chipset vydrží, vždyť je to, jako kdyby si u CPU zvednul voltáž o víc jak dvojnásobek.
Ta Renova redukce je asi stejně nejlepší nápad.
Ufff, zkusim to po porade.
B@rt> Ta redukce, nebyl by to problem, vlastne by byla velmi podobna AGP.5, ale bohuzel, naklady na vyrobu jednoho kusu by byly 1/2+ ceny V56k. Mnohem lepsi reseni by opravdu bylo AGP-PCI-Express.
no-X> AGP-DSUB: No comment
Zmineny problem se vsemi chipy v redukci, uz se to tu resilo mnohokrat. Problem je s resenim chip selectu AGP-PCI, proto to chodi jen ve Win9x, kde lze pouzit BIOS call. Ale je to otazka ovladacu, lze to softwarove obejit, proto mozna, pokud se AGP.5 trochu rozsiri, nekdo z autoru driveru se na to podiva.
B@rt> Ta redukce, nebyl by to problem, vlastne by byla velmi podobna AGP.5, ale bohuzel, naklady na vyrobu jednoho kusu by byly 1/2+ ceny V56k. Mnohem lepsi reseni by opravdu bylo AGP-PCI-Express.
no-X> AGP-DSUB: No comment
Zmineny problem se vsemi chipy v redukci, uz se to tu resilo mnohokrat. Problem je s resenim chip selectu AGP-PCI, proto to chodi jen ve Win9x, kde lze pouzit BIOS call. Ale je to otazka ovladacu, lze to softwarove obejit, proto mozna, pokud se AGP.5 trochu rozsiri, nekdo z autoru driveru se na to podiva.
- B@RT
- Kontaktovat uživatele:
docela zajímavé redukce
http://www.adexelec.com/agp32.htm
http://www.adexelec.com/agp32.htm