Co s V2 čipy z ebaye?
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ren: Pořád vidím víc plusů v přídavném řešení do PCI. AGP se sotva projeví na V5, takže na V2 je to zbytečnost. Můžu si vybrat primární kartu - to je největší plus. Pokud by se těch karet mělo dělat víc, tak by to bylo lepší - nemusím pokaždé vypínat PC a měnit grafiku podle toho, jestli si chci zahrát UT nebo FarCry. Ono to přídavný řešení a-la 3Dfx mělo něco do sebe.
Pokud by to byla přídavná karta + každý čipset na vlastní kartě (ne SLI V2 s jedním PCI, ale dvě PCI karty propojitelné do SLI), byly by náklady na jendu kartu nižší a každý by si snadno mohl vybrat, jestli chce jednu kartu (nebo pro ty bohatší + mainaky) dvě karty v SLI. To by se případně našlo i víc zájemců a mohlo by to snížit cenu (je rozdíl, když se vyrábí 3 kusy a deset kusů). A poslední věc hovořící pro dělené řešení do PCI jsou drivery. Nedokážu si představit, jak by se sháněly čipy pro 2D a jak by se pro tohle kombo sháněly/dělaly drivery = to nejpodstatnější.
všechno je to jen můj názor, samozřejmě je to tvoje věc jak se rozhodneš, ale já asi smysl vidím někde jinde...
Pokud by to byla přídavná karta + každý čipset na vlastní kartě (ne SLI V2 s jedním PCI, ale dvě PCI karty propojitelné do SLI), byly by náklady na jendu kartu nižší a každý by si snadno mohl vybrat, jestli chce jednu kartu (nebo pro ty bohatší + mainaky) dvě karty v SLI. To by se případně našlo i víc zájemců a mohlo by to snížit cenu (je rozdíl, když se vyrábí 3 kusy a deset kusů). A poslední věc hovořící pro dělené řešení do PCI jsou drivery. Nedokážu si představit, jak by se sháněly čipy pro 2D a jak by se pro tohle kombo sháněly/dělaly drivery = to nejpodstatnější.
všechno je to jen můj názor, samozřejmě je to tvoje věc jak se rozhodneš, ale já asi smysl vidím někde jinde...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Ee, tenhle thread vznikl prave proto, ze to neni jen moje vec. Chipy jsme koupili spolecne, proto je to spolecne rozhodnuti (i kdyz zatim tu mluvime jen sami dva . Mas pravdu, ze by bylo vyhodou mit moznost mit to v PC s moderni kartou aby bylo na vyber podle hry (to je IMO jediny duvod pro vyber primarni karty, jinak muze byt na hernim PC 2D uplne jakekoli), to je fakt, na druhou stranu, puvodne jsem vychazel z toho, ze temer kazdy ma minimalne jeden zvlastni 3Dfx stroj. AGP by myslim bylo vyhodou v propustnosti, pokud by bylo SLI na jedne karte. Jinak vlastne stavime opravdu jen V2 se tremi TMU, o kterych netusime, zda se vubec nejak projevi na vykonu. A jelikoz PCB bude stat +/- stejne, at uz na nem bude cokoli (cena se odviji primarne od dm^2), uvazoval jsem o necem opravdu divokem. Proc by si totiz nekdo kupoval V2 za cenu, za jakou by mohl mit (treba, nemam zatim ani odhad) V5? Hmmm, proc by si vlastne nekdo vubec kupoval V2 based kartu za takove penize...? Ach jo..
- wizzy
- Quiz master
- Kontaktovat uživatele:
Moje řeč.Ren píše:Myslim, ze bychom meli udelat ten sraz. Tam bysme sedli a probrali to.
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
- headless
- Kontaktovat uživatele:
jen takový rejpnutí - proč se zdržujete se starejma sběrnicema pci a agp - 3dfx na pci-express by bylo teprv maso - i kdyby to měla bejt obyčejná v2 s můstkem....
3dfx Voodoo3 3500TV AGP (CZ modul)
3dfx Voodoo3 2000 AGP (China, paměti MT)
A-MAX Technology ColorMAX VP-503 (Voodoo 1)
Creative 3D Blaster Banshee PCI (pujčená )
3dfx Voodoo3 2000 AGP (China, paměti MT)
A-MAX Technology ColorMAX VP-503 (Voodoo 1)
Creative 3D Blaster Banshee PCI (pujčená )
hmmmm hoši to že tu přispívají 3 lidi neznamená že to zbatek nesleduje
Ad čipy - jo, jsem taky pro něco šílenějšího, ale zase nějak vyrobitelného. PCI není brzba pro výkonnější karty než by byla tahle. Kdyby bylo na mne tak jsem pro PCI - I když skousni i AGP.
A jinak, special voodoo comp nemam asi jako jediný (až to postavim tak to bude na mně jako konvečního člověka něco poměrně neobvyklého)
Jinak jsem pro sraz. Ale nee v září, bo to jsem na dovolené.
Ad čipy - jo, jsem taky pro něco šílenějšího, ale zase nějak vyrobitelného. PCI není brzba pro výkonnější karty než by byla tahle. Kdyby bylo na mne tak jsem pro PCI - I když skousni i AGP.
A jinak, special voodoo comp nemam asi jako jediný (až to postavim tak to bude na mně jako konvečního člověka něco poměrně neobvyklého)
Jinak jsem pro sraz. Ale nee v září, bo to jsem na dovolené.
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid
- Opty
- Linux user
- Kontaktovat uživatele:
tak nad takovou fotkou musi kazdemu spravnemu 3dfx-kari srdce zaplesat
Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA