Co s V2 čipy z ebaye?

Vše co se týká Voodoo 2, to jest problémy s nimi, identifikace, SLI , atd..

Moderátoři: ps47, no-X

Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Presne tak jsem to myslel, proto jsem to odecetl.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ok,takze vklad pojde na drazbu a posta sa potom rozdeli rovnym dielom? to znie dobre,mas ho mit :)
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Oblak
Bc.

Příspěvek od Oblak »

jeden dobrý důvod pro naši vlastní kartu je -
bude to naprostý unikát. jinak samozřejmě voodoo2 uměla SW edge AA(alespoň něco)......driver????no, to ještě bude zajímavé. každopádně možná by na to mohl fungovat obyčejný driver - jak říkal no-x, karta nemá bios.

Rene......vyrob rampage, dáme na ni 128 MB Ram, nám to bude stačit. :wink:
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Z V2 se dá vyždímat i RGSS - viz mercury. Jen je třeba kompozitor.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Tak chipy by byly..Ted kdo vymysli kartu, hmm?
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Já jí snadno vymyslím, ale kdo to navrhne a zrealizuje? :lol:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

No, to se bojim, ze asi bude na me, pokud se nikdo jiny neprihlasi. Nechce si to nekdo zkusit?
Oblak
Bc.

Příspěvek od Oblak »

Rene, zřejmě o tom víš nejvíce. No, nejde třeba okopčit rozmístění z něčeho udělaného?
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Zas nemá smysl vytvářet voodoo2, kterou si koupíš za 300Kč jen s tím rozdílem, že tahle vyjde přinejlepším na 3000Kč

chtělo by to buď zvětšit paměť, nebo použít tři TMU, nebo SLI na jedný desce... ideálně vše v jednom :twisted:
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

jj, to je presne ono, nema cenu delat neco, co uz to bylo, nebo spis, co se da snadno sehnat. Me by se libilo to co uz jsem zminil, V2 SLI AGP s 3xTMU a 108MB SDRAM/SGRAM. Jeste bych musel promyslet, jestli to bude rozume schudny a realny, ale snad by to slo.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

Stejne by to musel byt dual board..:-( Ty chipy jsou moc velky..:-/
Opty
Linux user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Opty »

Ren píše:jj, to je presne ono, nema cenu delat neco, co uz to bylo, nebo spis, co se da snadno sehnat. Me by se libilo to co uz jsem zminil, V2 SLI AGP s 3xTMU a 108MB SDRAM/SGRAM. Jeste bych musel promyslet, jestli to bude rozume schudny a realny, ale snad by to slo.
proc zrovna 108? :) jinak to by byla zajimava karticka...
Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

To vychazi z maximalnich moznosti chipu: 4MB na Chucka a 16MB na kazdeho ze tri Brucu. Coz je samozrejme 104MB, psal jsem to zpameti.. :D
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Nápady:

1) udělat PCI verzi téhož, projovala by se loopbackem s grafikou (výhoda: jednodušší PCB, žádný 2D čip, možnost použít s jakoukoli grafikou)

2) PCI verze - vyjít z V2 PCB, přidat TMU a paměť, ale ponechat SLI konektor (dvě karty by se pak daly spojit do SLI) . To by zřejmě mohly stačit i původní drivery

já si nejsem moc jistej s tím AGP... to bys chtěl přidávat 2D jádro na kartu, (co drivery?) nebo by se to používalo s PCI 2D grafikou?
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Pro mě za mě, vymslete si co chcete hlavně když to bude oc friendly :)
rozměry karty mi vůbec nevadí v bigtoweru mám místa dost.
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

-HoNY-: Když zapomeneme, že by V2SLI se třemi TMU a 104MB ani s 512kb EDO RAMy zkonstruovat nešla a zkusíme si jí představit, tak mi věř, že by se ani do tvýho BIGTOWERu nevešla (možná nastojato :lol: )

Názorná ukázka (pro znalé: nesmějte se, vím, že rozvržení je na hlavu a počet vrstev PCB by nebyl reálný, délka drah špatná atp., ale chci jen -HoNYmu- ukázat, jak by ta karta byla velká):

Běžná Voodoo 2: (12MB)

Obrázek

Voodoo 2 - 3TMU, 16MB/TMU (56MB) použitelná do SLI

Obrázek

Voodoo 2 - SLI onboard - 3TMU, 16MB/TMU (104MB) (TMU vyznačeny modře)

Obrázek

:roll: :roll: :roll:
B@RT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

husté :shock:
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..ja chci maminku :shock:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Ještě je třeba si uvědomit, že by stejný počet EDO RAMů, jaký je zepředu, byl i zezadu karty. Takže jediná možnost, jak to realizovat, je přes SDRAMy.
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

To je docela horror, na co 512kB moduly? Jeste jsem se do te specifikace podrobne nedival, ale nenapada me duvod, proc by nebylo mozne pouzit vetsi. Samozrejme by to musel byt dualplane, dve desky, jako jsou ruzne Obsidiany 2 (nebo treba Quadra), mno a 2D chip proto, ze nevidim duvod, proc to v dnesni dobe pripojovat k jine karte, kdyz se to da osadit jednochipovym resenim treba od ATi (uff, vazne jsem tohle rekl ja? :roll: ). Takze vysledek zdaleka nedosahne rozmeru ani V5, bude se pohybovat nekde okolo dnesnich rozmernejsich karet. No, a AGP za prve kvuli dvounasobnemu taktu sbernice, a ze druhe proto, ze udelat AGP kartu, ktera se pripadne upravi na PCI je mnohem snazsi, nez naopak, ver mi..;-)

Jine nazory?
Odpovědět