Radeon a refresh

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Odpovědět
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Radeon a refresh

Příspěvek od ps47 »

trocha OT,co uz clovek narobi :roll:
uz ma dozieraju problemy s reforce,takze hladam tweaker na radeon kt splna nasledujuce kriteria:
-umi nastavit (force) refresh pre vsetky rozlisenia (pre kazde jednotlivo)
-nebezi v pozadi :wink:

napady..?
Naposledy upravil(a) ps47 dne stř črc 06, 2005 4:08 pm, celkem upraveno 1 x.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

To se přeci dá nastavit v ovládacím panelu grafiky ;-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

zle som sa vyjadril.myslel som pre kazde rozlisenie jednotlivo,napr pre 800*600 100Hz,pre 1024*768 85Hz atd,a to bohuzel ati control panel neumi :( (mozes tam dat natvrdo jeden refresh pre vsetky rozlisenia,to ale spusobi ze vyssie rozlisenia nebudu fungovat,pretoze sa nastavi vecsi refresh ako monitor zvlada)..
ObrázekObrázek
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Mě to funguje korektně... dám třeba 85Hz, takže mám 85Hz pro všechny od 1024*768 až po 1280*1024 a 1600*1200 mi jede v maximálním, které zvádá monitor (t.j. 75Hz - mám sedmnáctku). Máš povolené DDC?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

No mě to taky jede ok. Dnešní drivery by měly už nechat tu refresch, co je pro dané rozlišení nastavená ve win. Problém může bejt v OpenGL. Já používám NGO ATI optimized driver v1.5.6. a bez problémů. Pak můžeš zkusit v ATI tray tools ten Refresch lock a naházíš si do něj ty rozlišení, co potřebuješ. Jestli to bude furt blbnout, doporučuju reinstalovat driver a zbavit se jinejch utilitek na refresch.
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

problem je v tom ze potrebujem pouzivat ruzne refreshe pre ruzne rozlisenia (teraz sa mi huba krivi ale kiez by to mala ati riesene tak ako nvidia-pekne zalozka s vsetkymi rozliseniami a refreshami).tray tools funguju pekne,ale musia bezat v pozadi,co uprimne neznasam.radlinker je skvely,ale refreshe sa s nim menit nedaju.reforce sice splna obe podmienky,ale niektore hry sa s nim ani nespustia (HL2, halo, battlefield2, zrejme aj dalsie)..ktoreze upravene ovladace to pouzivas?
ObrázekObrázek
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

NV to sice má pořešený hezky, ale v mnoha verzích driverů to degraduje výkon :roll:
Ren
VIP

Příspěvek od Ren »

no-X> V mnoha? Slysel jsem o jedne a to to jeste byla zprava jen z nejakeho fora, nevim, jestli se potvrdila nebo ne.
no-X
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

jj, bylo jich víc. Neřeknu ti přesně (kdybys opravdu chtěl, tak dohledám), ale nepsalo se na to jen na jednom fóru, ale prakticky všude. V Čechách třeba na oc. Byla tím postižena série driverů postavená na jednom modelu, v pozdějších verzích byl z tohoto důvodu panel s nastavením refreshe odstraněn. Jak, kdy a jestli to nVidia vyřešila jsem nikde nenašel, ale předpokládám, že už to funguje.
DOC_ZENITH/XAN
Senior member

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

To Ps47: Jestli ses ptal mě na ten driver, tak už jsem to napsal. Je to:

NGO ATI optimized driver v1.5.6.

Nevím, co k němu víct říct. Tobě to ale asi vyhovovat nebude, protože hlavní rozdíly jsou v tom, že v sobě už obsahuje Ati Tray tools a taky něakej OpenGl switcher, kvůli kompaktibilitě se staršími hrami a další prkotiny, ale stejně to poběží na pozadí. Proč ti to vlastně vadí? Bere to 0.0001% výkonu CPU a přesně 3868Kb RAM, to se ti zdá moc?
ps47
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..ja som nikdy netvrdil ze som uplne normalny :twisted:
ObrázekObrázek
Odpovědět