Radeon a refresh
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Radeon a refresh
trocha OT,co uz clovek narobi
uz ma dozieraju problemy s reforce,takze hladam tweaker na radeon kt splna nasledujuce kriteria:
-umi nastavit (force) refresh pre vsetky rozlisenia (pre kazde jednotlivo)
-nebezi v pozadi
napady..?
uz ma dozieraju problemy s reforce,takze hladam tweaker na radeon kt splna nasledujuce kriteria:
-umi nastavit (force) refresh pre vsetky rozlisenia (pre kazde jednotlivo)
-nebezi v pozadi
napady..?
Naposledy upravil(a) ps47 dne stř črc 06, 2005 4:08 pm, celkem upraveno 1 x.
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
zle som sa vyjadril.myslel som pre kazde rozlisenie jednotlivo,napr pre 800*600 100Hz,pre 1024*768 85Hz atd,a to bohuzel ati control panel neumi (mozes tam dat natvrdo jeden refresh pre vsetky rozlisenia,to ale spusobi ze vyssie rozlisenia nebudu fungovat,pretoze sa nastavi vecsi refresh ako monitor zvlada)..
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mě to funguje korektně... dám třeba 85Hz, takže mám 85Hz pro všechny od 1024*768 až po 1280*1024 a 1600*1200 mi jede v maximálním, které zvádá monitor (t.j. 75Hz - mám sedmnáctku). Máš povolené DDC?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
No mě to taky jede ok. Dnešní drivery by měly už nechat tu refresch, co je pro dané rozlišení nastavená ve win. Problém může bejt v OpenGL. Já používám NGO ATI optimized driver v1.5.6. a bez problémů. Pak můžeš zkusit v ATI tray tools ten Refresch lock a naházíš si do něj ty rozlišení, co potřebuješ. Jestli to bude furt blbnout, doporučuju reinstalovat driver a zbavit se jinejch utilitek na refresch.
- ps47
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
problem je v tom ze potrebujem pouzivat ruzne refreshe pre ruzne rozlisenia (teraz sa mi huba krivi ale kiez by to mala ati riesene tak ako nvidia-pekne zalozka s vsetkymi rozliseniami a refreshami).tray tools funguju pekne,ale musia bezat v pozadi,co uprimne neznasam.radlinker je skvely,ale refreshe sa s nim menit nedaju.reforce sice splna obe podmienky,ale niektore hry sa s nim ani nespustia (HL2, halo, battlefield2, zrejme aj dalsie)..ktoreze upravene ovladace to pouzivas?
- no-X
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
jj, bylo jich víc. Neřeknu ti přesně (kdybys opravdu chtěl, tak dohledám), ale nepsalo se na to jen na jednom fóru, ale prakticky všude. V Čechách třeba na oc. Byla tím postižena série driverů postavená na jednom modelu, v pozdějších verzích byl z tohoto důvodu panel s nastavením refreshe odstraněn. Jak, kdy a jestli to nVidia vyřešila jsem nikde nenašel, ale předpokládám, že už to funguje.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
- DOC_ZENITH/XAN
- Senior member
To Ps47: Jestli ses ptal mě na ten driver, tak už jsem to napsal. Je to:
NGO ATI optimized driver v1.5.6.
Nevím, co k němu víct říct. Tobě to ale asi vyhovovat nebude, protože hlavní rozdíly jsou v tom, že v sobě už obsahuje Ati Tray tools a taky něakej OpenGl switcher, kvůli kompaktibilitě se staršími hrami a další prkotiny, ale stejně to poběží na pozadí. Proč ti to vlastně vadí? Bere to 0.0001% výkonu CPU a přesně 3868Kb RAM, to se ti zdá moc?
NGO ATI optimized driver v1.5.6.
Nevím, co k němu víct říct. Tobě to ale asi vyhovovat nebude, protože hlavní rozdíly jsou v tom, že v sobě už obsahuje Ati Tray tools a taky něakej OpenGl switcher, kvůli kompaktibilitě se staršími hrami a další prkotiny, ale stejně to poběží na pozadí. Proč ti to vlastně vadí? Bere to 0.0001% výkonu CPU a přesně 3868Kb RAM, to se ti zdá moc?