Na této stránce najdete odkazy na oficiální ovladače těch grafických karet, které nevyrábělo přímo 3Dfx. Tyto ovladače mohou být velmi zastaralé, nemusejí podporovat novější hry, ale mají často jedno velké PLUS. Protože pocházejí přímo od výrobce karty, mohou podporovat specialitky, které oficiální 3Dfx (nebo nové) ovladače podporovat nemusejí. Je to třeba přetaktování, specifické TV-out features, předvolby pro video, nebo výstup 3D brýlí atp.

    Přiznávám, že jsem pouze hledal odkazy, samotné ovladače jsem již netestoval (nechají se většinou nainstalovat pouze pokud zadetekují příslušný hardware). Další věc je, že mnozí výrobci již tyto voladače ze svých webů odstranili (mnohdy se stává, že byly přepsány či odstraněny pouze stránky s odkazem, ale ovladače stále ne webu jsou - jen je potíž se k nim dostat :-). Také existují různé weby, které obsahují databáze starých ovladačů a v případě, že je již výrobce neexistuje, jsou podobné stránky vynikajícím zdrojem původního softwaru. (např. http://members.driverguide.com/ nebo http://www.video-drivers.com/).

    A nakonec vysvětlivka: zelený odkaz znamená link na drivery umístěné na webu výrobce a modrý naopak na ty, které jsou umístěny někde jinde (např. zmíněné www.video-drivers.com).

A kdybyste náhodou potřebovali právě něco z driverguide, mohlo by se vám hodit jméno a heslo pro přihlášení. Podobně tak přihlašovací údaje pro video-drivers.




OEM Voodoo 1 Rush Voodoo 2 Banshee Voodoo 3
  2the MAX        
  ColorMAX          
  AOpen      
  A-Trend    
  Canopus        
  Creative      
  Diamond    
  GainWard      
  GateWay        
  GigaByte        
  Guillemot          
  InnoVision    
  JoyTech      
  Macronix        
  MicroStar        
  Orchid        
  Pace        
  PowerColor
  ProComp      
  Quantum 3D    
  RealVision          
  Sigma      
  SkyWell      






© no-X 2004
akt. 16-10-2004
hlavní stránka
diskusní fórum